Filátka ze pstruha pečená v přepuštěném másle

Filátka ze pstruha pečená v přepuštěném másle

Co budeme potřebovat:                              Filátka ze pstruha Přepuštěné máslo Šťávu z poloviny citronu sůl, pepř petželová nať Postup: Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Do másla vložíme osolené a jemně opepřené filety  (nejdříve kůží dolů). Kůží dolů...

Přepuštěné máslo

Co budeme potřebovat: máslo - množství podle toho kolik ho chcete získat, doporučuji dělat ideálně ze dvou kostek - 0,5 kg Postup: Máslo dáme do pánve se silným dnem a vyšší stěnou. Při velmi nízké teplotě máslo rozpustíme a necháme pomalu probublávat. Při přepouštění...

Knedla chlupatá

Knedla chlupatá

Co budeme potřebovat:              900g brambor 300g hrubé mouky 1 vejce špetka soli Postup: Dvě třetiny brambor oloupeme, uvaříme a nastrouháme na jemno. Zbylou třetinu brambor uvaříme ve slupce, po vystydnutí nastrouháme a spolu s vejcem, moukou a solí přidáme k...

Knedla housková kynutá

Knedla housková kynutá

Co budeme potřebovat: 900 950g hrubé mouky 2 žloutky 500ml vlažného mléka (může být klidně i voda) 1/2 kostky ( 20 25g) droždí 2 rohlíky 1ČL cukru špetka soli Postup: Do třetiny vlažného mléka rozmícháme cukr, rozdrobíme droždí a zasypeme cca 2PL mouky.  Necháme...

Knedla karlovarská

Knedla karlovarská

Co budeme potřebovat: 6 starších rohlíků                 250ml mléka 50g másla 3PL hrubé mouky 2 vejce petrželová nať sůl a špetku muškátového květu Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme na másle (v troubě). Do rohlíků přidáme žloutky, nakrájenou petrželku ,...

Knedla bramborová

Knedla bramborová

Co budeme potřebovat: 600g brambor 150g hrubé mouky 100g dětské krupičky 1 vejce + 1žloutek sůl Postup: Brambory uvaříme ve slupce ideálně den předem. Oloupeme a nastrouháme na jemno. K nastrouhaným bramborám přidáme všechny ostatní ingredience - mouku , krupičku,...

Dýňové pyré

Dýňové pyré

Co budeme potřebovat: Dýně Hokaido                                            1 brambora 1 stroužek česneku 50g másla 100ml smetany (1 lučina či gervais) Postup: Dýni pořádně omyji (neloupe se), rozpůlím a  vydlabu semínka . Dužninu nakrájím na kostky 2x2 cm a spolu s...

Hruška pošírovaná v červeném víně

Hruška pošírovaná v červeném víně

Co budeme potřebovat: hrušky 0,7l – 1,4l červeného vína 2 kousky celé skořice 8 hřebíčků 1 badyán 2 PL cukru skořicová zmrzlina tmavá čokoláda Postup: Hrušku oloupeme, ponecháme stonek, spodek s „bubákem“ odkrojíme, aby nám vznikla rovná plocha. Krouživým pohybem...

Lilkové závitky s kozím sýrem

Lilkové závitky s kozím sýrem

Co budete potřebovat: 1 lilek 10 dkg měkkého čerstvého kozího sýra 30 listů rukoly                           1 snítka petržele 2 stroužky česneku 2 snítky tymiánu 1ČL medu Olivový olej, sůl, pepř Polníček a vinaigrette na servírování   Postup: Lilek nakrájíme na...

Pomalu pečené hovězí žebro

Pomalu pečené hovězí žebro

Co budeme potřebovat (4 porce): 1 - 1,5kg hovězích žeber (když budou vyzrálá, tím lépe) 250g kořenové zeleniny               2 stonky řapíkatého celeru 30g zázvoru 1PL lžíce rajčatového protlaku 200ml červeného vína 300ml hovězího vývaru sůl, pepř    Postup:...

Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Co budeme potřebovat: Kvalitní filet z lososa (většinou má cca 1,2 – 1,6 kg) 100g  hrubé mořské soli (může být i uzená) 50g třtinového cukru Poměrně hodně čerstvého kopru, nikdy jsem to nevážil, prostě hrst Šalotka Olivový olej Pepř Šťáva z půlky citronu (limetky)...

Kulajda

Kulajda

Co budeme potřebovat: 1 l hovězího vývaru 100 ml smetany 300-400 ml mléka 2-3 PL hladké mouky 1-3 PL octa 50 g másla sůl, pepř snítka kopru 100 -150 g sušených hub namočených ve vodě 3 větší brambory 1 cibule slanina, nebo 2 PL sádla (másla) 100 ml octa vejce Postup:...

Luštěninový salát s křenem

Luštěninový salát s křenem

Co budete potřebovat:  400g uvařených luštěnin  (červená čočka, mungo, fazolky)  jeden druh či libovolné kombinace 1 cibule cca 100g křenu , 1 jablko, 100 ml smetany  (když není dostupný dobrý čerstvý křen, tak klidně použijte koupený ve skleničce a již do něj nic...

Domácí jogurt

Domácí jogurt

Toto je opravdu korunovační klenot, recept jsem již rozdal desítkám zájemců a od drtivé většiny přišla nadšená odezva.  Podotýkám, že tímto způsobem dělám jogurt již asi 5 let a má ho ráda celá rodina včetně psa :) Na 6 porcí jogurtu potřebujete: litr dobrého mléka -...

Tatarák z uzeného tolstolobika

Tatarák z uzeného tolstolobika

Co budeme potřebovat: 800 g uzeného tolstolobika 150 g rajčat hrstičku čerstvého kopru 1 červenou cibuli (nebo několik šalotek) 3 PL olivového  oleje šťávu z poloviny citronu sůl, pepř ⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby. ⇒ Chcete...

Srnčí paštika – pečená

Srnčí paštika – pečená

Co budeme potřebovat: 1,5 - 2 kg srnčí (plec, žebra,  pupek, různé odřezky, lýtko)  1 cibule, 2 stroužky česneku 300g kořenové zeleniny 200 ml červeného vína 2PL povidel, 2PL rajčatového protlaku sůl, pepř, 150 ml vody , Nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list...

Chutney z jablek a zázvoru

Co budeme potřebovat: 3 jablka 3PL vody 2PL cukru kousek zázvoru 1/2 chili papričky 100ml portského 1/2ČL mleté skořice 3 hřebíčky Postup: Jablka oloupeme a dvě nastrouháme na jemno a jedno na hrubo. V kastrůlku si uděláme ze 3 PL vody a 2PL cukru řídký karamel....

Brusinkové chutney

Co budeme potřebovat: 200 ml hrneček 1/3 hrnečku vody 1/3 hrnečku vinného octa 1/2 hrnečku cukru 1 hrneček sušených brusinek 1 hrneček sušených brusinek marinovaných v koňaku, rumu apod.. 1/2 ČL mleté skořice 4 hřebíčky 4 kuličky nového koření , rozdrcené 1 feferonku...