Filátka ze pstruha pečená v přepuštěném másle
Co budeme potřebovat: Filátka ze pstruha Přepuštěné máslo Šťávu z poloviny citronu sůl, pepř petželová nať Postup: Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Do másla vložíme osolené a jemně opepřené filety (nejdříve kůží dolů). Kůží dolů...
Přepuštěné máslo
Co budeme potřebovat: máslo - množství podle toho kolik ho chcete získat, doporučuji dělat ideálně ze dvou kostek - 0,5 kg Postup: Máslo dáme do pánve se silným dnem a vyšší stěnou. Při velmi nízké teplotě máslo rozpustíme a necháme pomalu probublávat. Při přepouštění...
Knedla chlupatá
Co budeme potřebovat: 900g brambor 300g hrubé mouky 1 vejce špetka soli Postup: Dvě třetiny brambor oloupeme, uvaříme a nastrouháme na jemno. Zbylou třetinu brambor uvaříme ve slupce, po vystydnutí nastrouháme a spolu s vejcem, moukou a solí přidáme k...
Knedla housková kynutá
Co budeme potřebovat: 900 950g hrubé mouky 2 žloutky 500ml vlažného mléka (může být klidně i voda) 1/2 kostky ( 20 25g) droždí 2 rohlíky 1ČL cukru špetka soli Postup: Do třetiny vlažného mléka rozmícháme cukr, rozdrobíme droždí a zasypeme cca 2PL mouky. Necháme...
Knedla karlovarská
Co budeme potřebovat: 6 starších rohlíků 250ml mléka 50g másla 3PL hrubé mouky 2 vejce petrželová nať sůl a špetku muškátového květu Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme na másle (v troubě). Do rohlíků přidáme žloutky, nakrájenou petrželku ,...
Knedla bramborová
Co budeme potřebovat: 600g brambor 150g hrubé mouky 100g dětské krupičky 1 vejce + 1žloutek sůl Postup: Brambory uvaříme ve slupce ideálně den předem. Oloupeme a nastrouháme na jemno. K nastrouhaným bramborám přidáme všechny ostatní ingredience - mouku , krupičku,...
Dýňové pyré
Co budeme potřebovat: Dýně Hokaido 1 brambora 1 stroužek česneku 50g másla 100ml smetany (1 lučina či gervais) Postup: Dýni pořádně omyji (neloupe se), rozpůlím a vydlabu semínka . Dužninu nakrájím na kostky 2x2 cm a spolu s...
Hruška pošírovaná v červeném víně
Co budeme potřebovat: hrušky 0,7l – 1,4l červeného vína 2 kousky celé skořice 8 hřebíčků 1 badyán 2 PL cukru skořicová zmrzlina tmavá čokoláda Postup: Hrušku oloupeme, ponecháme stonek, spodek s „bubákem“ odkrojíme, aby nám vznikla rovná plocha. Krouživým pohybem...
Lilkové závitky s kozím sýrem
Co budete potřebovat: 1 lilek 10 dkg měkkého čerstvého kozího sýra 30 listů rukoly 1 snítka petržele 2 stroužky česneku 2 snítky tymiánu 1ČL medu Olivový olej, sůl, pepř Polníček a vinaigrette na servírování Postup: Lilek nakrájíme na...
Pomalu pečené hovězí žebro
Co budeme potřebovat (4 porce): 1 - 1,5kg hovězích žeber (když budou vyzrálá, tím lépe) 250g kořenové zeleniny 2 stonky řapíkatého celeru 30g zázvoru 1PL lžíce rajčatového protlaku 200ml červeného vína 300ml hovězího vývaru sůl, pepř Postup:...
Tatarák z lososa
Co budeme potřebovat: Kvalitní filet z lososa (většinou má cca 1,2 – 1,6 kg) 100g hrubé mořské soli (může být i uzená) 50g třtinového cukru Poměrně hodně čerstvého kopru, nikdy jsem to nevážil, prostě hrst Šalotka Olivový olej Pepř Šťáva z půlky citronu (limetky)...
Kulajda
Co budeme potřebovat: 1 l hovězího vývaru 100 ml smetany 300-400 ml mléka 2-3 PL hladké mouky 1-3 PL octa 50 g másla sůl, pepř snítka kopru 100 -150 g sušených hub namočených ve vodě 3 větší brambory 1 cibule slanina, nebo 2 PL sádla (másla) 100 ml octa vejce Postup:...
Luštěninový salát s křenem
Co budete potřebovat: 400g uvařených luštěnin (červená čočka, mungo, fazolky) jeden druh či libovolné kombinace 1 cibule cca 100g křenu , 1 jablko, 100 ml smetany (když není dostupný dobrý čerstvý křen, tak klidně použijte koupený ve skleničce a již do něj nic...
Domácí jogurt
Toto je opravdu korunovační klenot, recept jsem již rozdal desítkám zájemců a od drtivé většiny přišla nadšená odezva. Podotýkám, že tímto způsobem dělám jogurt již asi 5 let a má ho ráda celá rodina včetně psa :) Na 6 porcí jogurtu potřebujete: litr dobrého mléka -...
Tatarák z uzeného tolstolobika
Co budeme potřebovat: 800 g uzeného tolstolobika 150 g rajčat hrstičku čerstvého kopru 1 červenou cibuli (nebo několik šalotek) 3 PL olivového oleje šťávu z poloviny citronu sůl, pepř ⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby. ⇒ Chcete...
Srnčí paštika – pečená
Co budeme potřebovat: 1,5 - 2 kg srnčí (plec, žebra, pupek, různé odřezky, lýtko) 1 cibule, 2 stroužky česneku 300g kořenové zeleniny 200 ml červeného vína 2PL povidel, 2PL rajčatového protlaku sůl, pepř, 150 ml vody , Nové koření, celý pepř, jalovec, bobkový list...
Chutney z jablek a zázvoru
Co budeme potřebovat: 3 jablka 3PL vody 2PL cukru kousek zázvoru 1/2 chili papričky 100ml portského 1/2ČL mleté skořice 3 hřebíčky Postup: Jablka oloupeme a dvě nastrouháme na jemno a jedno na hrubo. V kastrůlku si uděláme ze 3 PL vody a 2PL cukru řídký karamel....
Brusinkové chutney
Co budeme potřebovat: 200 ml hrneček 1/3 hrnečku vody 1/3 hrnečku vinného octa 1/2 hrnečku cukru 1 hrneček sušených brusinek 1 hrneček sušených brusinek marinovaných v koňaku, rumu apod.. 1/2 ČL mleté skořice 4 hřebíčky 4 kuličky nového koření , rozdrcené 1 feferonku...














