Co budeme potřebovat:
- 150 g červené čočky
- 370 g drcených rajčat (plechovka)
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 velká mrkev
- 1 PL třtinového cukru
- 1 PL rajčatového protlaku
- 1 litr kuřecího (případně zeleninového) vývaru
- 200 g choriza
- snítka tymiánu
- olivový olej
- 1 chilli paprička
- šťáva z ½ citronu
- listová petrželka nebo koriandr – hrst
⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby.
⇒ Chcete se s námi potkat a ochutnat naše jídlo? Sledujte naše akce.
Postup:
Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme mrkev a chorizo nakrájené na kostičky.
Po dvou minutách přidáme utřený česnek a nasekanou chilli papričku a po další minutě rajčatový protlak a třtinový cukr.
Minutu společně zarestujeme a přidáme drcená rajčata a horký vývar.
Provaříme cca 10 minut, přisypeme čočku a vaříme cca 10 -15 minut.
Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou nebo koriandrem.
Rady a triky:
Stonky petržele či koriandru drobně nasekáme a přidáme spolu s drcenými rajčaty.
Pokud chceme polévku krémovější, tak čočku vložíme ve dvou etapách. První polovinu jak je psáno v postupu a vaříme 10 minut a poté přidáme zbytek a vaříme ještě asi 7 minut. První část čočky se úplně rozvaří a polévku krásně zahustí. Druhá část zůstane vcelku, ale uvařená do měkka.
Nedávno jsem měla v restauraci tuto polévku a proto jsem pátrala po receptu. Našla jsem tento a musím říct, že nakonec byla ještě lepší, než v té restauraci. Musím jí teď dělat pořád, je skvělá. Děkuji za recept :)