Co budeme potřebovat:
  • 150 g červené čočky
  • 370 g drcených rajčat (plechovka)
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká mrkev
  • 1 PL třtinového cukru
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 1 litr kuřecího (případně zeleninového) vývaru
  • 200 g choriza
  • snítka tymiánu
  • olivový olej
  • 1 chilli paprička
  • šťáva z ½ citronu
  • listová petrželka nebo koriandr – hrst

⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby.

⇒ Chcete se s námi potkat a ochutnat naše jídlo? Sledujte naše akce.

Postup:

Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme mrkev a chorizo nakrájené na kostičky.
Po dvou minutách přidáme utřený česnek a nasekanou chilli papričku a po další minutě rajčatový protlak a třtinový cukr.
Minutu společně zarestujeme a přidáme drcená rajčata a horký vývar.
Provaříme cca 10 minut, přisypeme čočku a vaříme cca 10 -15 minut.
Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Při podávání zdobíme nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Rady a triky:

Stonky petržele či koriandru drobně nasekáme a přidáme spolu s drcenými rajčaty.

Pokud chceme polévku krémovější, tak čočku vložíme ve dvou etapách. První polovinu jak je psáno v postupu a vaříme 10 minut a poté přidáme zbytek a vaříme ještě asi 7 minut.  První část čočky se úplně rozvaří a polévku krásně zahustí. Druhá část zůstane vcelku, ale uvařená do měkka.

 

Share This