PAŠTIKY & RILLETTES
Pochoutky od Matyho na chuť i na hladDopřejte si poctivé paštiky, rillettes, hummus a další delikatesy z naší kuchyně.
Vše vyrábíme sami a používáme jen ty nejkvalitnější suroviny.
Nakoupíte přímo v bistru, větší množství raději objednejte předem.
Nejkvalitnější suroviny
Zapomeňte na různé separáty, dusitanové soli, glutamáty, emulgátory a zahušťovadla, které v poctivém jídle nemají co dělat. Do našich výrobků patří maso, bylinky, vývary, vína, ovoce. Prostě žádné náhražky.
Chuťově vyladěné
Těchto pochutin jsme pro mlsné jazyky připravili již více než tunu. Když si na chvíli odepřeme skromnost nám vlastní, můžeme říct, že v případě paštik a rilletes víme, co je to přiměřeně, trošku, tak akorát… Máme to prostě vyladěné.
Ručně vyrobené
Každá sklenička projde rukama několika lidem. Celá výroba probíhá bez použití automatických plniček, běžících pásů a dalších moderních vymožeností. Krájíme, vaříme, mícháme, plníme, omýváme – vše ruční práce.
Aktuální nabídka
Máte-li chuť, odneste si pár skleniček domůPaštika z jeleního masa a husích jater
Jemná paštika z pečeného jelena a husích jater, na dochucení přídáváme portské víno, mandle a brusinky.
Demi glace
Extrémně zredukovaný 36 hodin tažený vývar z telecích kostí, zeleniny, červeného vína, bylinek a koření. Skvělý na přípravu omáček ke steakům nebo na zvýraznění chuti omáček a polévek.
Rillettes z divočáka
Delikátně okořeněné 10 hodin tažené maso z divočáka ve vlastní šťávě a sádle.
Kachní rillettes
Trhaná kachna, pomalu pečená ve vlastním sádle, kachní škvarky, bílé víno, bylinky.
Matyho játrovka
Klasika s výraznou chutí vepřových jater doladěná vepřovým masem, sádlem a bylinkami.
Ebisu liver
Kuřecí játra v sezamovém oleji. Tajný recept zděděný z Ebisu. Ideální jako studená svačinka.
Ajvar
Pečené papriky, pečený lilek, pečený česnek, chilli a pár dalších ingrediencí dává dohromady tuto dobrotu vhodnou jako příloha k masu, zelenině, nebo třeba základ pomazánek.
Hummus
Hummus s jemnou strukturou z prvotřídní cizrny, pasty tahini, česneku, citronu a koření. To vše je podtrženo výrazným olivovým olejem z odrůdy Picual.