Tajine z kozlíka

Tajine z kozlíka

Vypadá to komplikovaně, ale zdání klame... Co budeme potřebovat: (6 porcí) 1,5 kg masa (ideálně celá nevykoštěná kýta, plec z kůzlete či jehněte) 2 větší cibule 4 stroužky česneku 3 cm zázvoru pár větviček tymiánu a jednu rozmarýnu 2 mrkve 3 stonky řapíkatého celeru...

Harira

Harira

Je mi jasné, že ten soupis surovin odradí spoustu z vás, ale ono je to vlastně úplně jednoduché ... Co budeme potřebovat: (8 porcí) 1 kg jehněčí maso - kýta, plec, krk, žebra (ideálně i nějaké kosti) 100 g hnědé čočky 80 g červené čočky 150 g cizrny 80 g sušené datle...

Ledvinky

Ledvinky

Co budeme potřebovat: (4 porce) 1kg ledvinek (u vepřových asi 8 kusů) 500ml mléka 1 cibule 1 stroužek česneku 100g slaniny 1PL oleje 150ml smetany 2PL zakysané smetany 1PL hrubozrnné hořčice 2 snítky čerstvé majoránky (1/2čl sušené) sůl, pepř Postup: Ledviny podélně...

Jehněčí ragú na hříbkách

Jehněčí ragú na hříbkách

Co budeme potřebovat:  700g jehněčí kýty 1 cibule, 2 stroužky česneku 1 menší mrkev, 1/2 petržele, 1 stonek řapíkatého celeru 400 g mražených nebo čerstvých hřibů (případně adekvátní množství sušených) 6 cm větvička rozmarýnu, 2 -3 stonky tymiánu 100 ml bílého suchého...

Kleftiko

Kleftiko

velmi jednoduché ...  Co budeme potřebovat: (4 porce) 700g jehněčí kýty (lze alternovat) 4 mrkve 100g zeleného hrášku 8 středních brambor 2 rajčata větší stroužek česneku šťávu z poloviny citronu 70ml olivového oleje 25 g másla bylinky (tymián, rozmarýn, majoránka,...

Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

Ač si toto jídlo dělám minimálně 4x za rok, tak se ho stále nemohu dojíst :) Co budeme potřebovat: 4 jehněčí kolínka 1 mrkev 1 petržel kousek celeru 300 ml červeného vína snítku rozmarýnu a tymiánu 1 malou cibuli 1 stroužek česneku 1-2 PL povidel sůl a pepř olej 40 g...

Jehněčí bylinková roláda

Jehněčí bylinková roláda

Co budeme potřebovat: 700g jehněčí kýty velkou hrst nasekaných bylinek (já použil petrželovou nať, tymián, rozmarýn, nať z cibulky) 1 stroužek česneku kůru z 1/2 citronu 2PL olivového oleje 200ml bílého vína Postup: Jehněčí kýtu očistíme a rozřízneme na plát. Plát...

Jehněčí hřebínek – kotletka

Jehněčí hřebínek – kotletka

Co budeme potřebovat:   Jehněčí hřebínek ( na jednu porci 3 žebírka) olivový olej Hrubá kvalitní sůl a čerstvě drcený pepř Postup: Hřebínek pěkně očistíme a mezi žebírky prokrájíme téměř až na kotletku. Lehce potřeme olivovým olejem a osolíme hrubou solí a čerstvě...

Pečená jehněčí žebra

Pečená jehněčí žebra

Co budeme potřebovat: 1kg jehněčích žebírek 1 velká mrkev 1 petržel 2 stonky řapíkatého celeru 1 cibule 1 stroužek česneku 1-2 rajčata 200ml bílého vína snítku rozmarýnu a tymiánu sůl, pepř olej Postup: Žebírka pěkně očistíme - seřízneme největší blány. Na oleji...