Co budeme potřebovat:
- 700g jehněčí kýty
- velkou hrst nasekaných bylinek (já použil petrželovou nať, tymián, rozmarýn, nať z cibulky)
- 1 stroužek česneku
- kůru z 1/2 citronu
- 2PL olivového oleje
- 200ml bílého vína
Postup:
Jehněčí kýtu očistíme a rozřízneme na plát.
Plát masa umístíme na nataženou potravinářskou folii.
Maso osolíme, opepříme a bohatě posypeme směsí nasekaných bylinek, česneku a citronové kůry.
Za pomoci potravinářské folie maso zarolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
Roládu ještě zvenku osolíme, jemně opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Přilijeme víno, necháme odvařit cca na polovinu. K masu můžeme do pekáčku ještě přihodit snítku tymiánu a rozmarýnu a dáme péct zakryté do trouby na 190 celsiusů cca 50 minut.
Odklopíme, polijeme výpekem a dopečeme bez pokličky dalších cca 20 minut.
Odstraníme provázek a můžeme porcovat a podávat.
K čemu se hodí:
- Italská čočka
- bramborové pyré
- špenát
Rady a triky:
Porcujeme velmi ostrým nožem a opravdu na něj netlačíme, spíše více taháme…
Tak jsem o velikonocích vyzkoušela tuto roládku, a byla moc dobrá … jako bylinky jsem použila řeřichu, koriandr, petrželku, tymián a rozmarýn. Tymiánu a rozmarýnu jsem se bála, tak jsem ho dala příliš málo a citronová kůra přehlušila chuť bylinek.
Moc mi to chutnalo, jen se příště nebudu aromatických bylin tolik bát :-)
Soňo ono je to jehněčí a ty výraznější bylinky dává v pohodě, ale já to s nimi také moc nepřeháním, protože když jím jehněčí, tak chci vědět o tom, že jím jehněčí :)