Kančí ragú na švestkách

Kančí ragú na švestkách

Co budeme potřebovat: (5 porcí) 1kg kančí maso (kýta, plec) 2 cibule 2 střední mrkve 3 stonky řapíkatého celeru (1/4 bulvy) 1 petržel 3 stroužky česneku rajčatový protlak 2 PL červené víno 300 ml 2 bobkové listy,  5 kuliček jalovce, 5 nových koření, 7 kuliček pepře...

Svíčková na smetaně – jelen

Svíčková na smetaně – jelen

čas, který věnujete přípravě tohoto pokrmu, stojí opravdu za to ... Co budeme potřebovat: (6 porcí) 1,5 kg falešná svíčková z jelena (případně kýta) octové máslo se zeleninou Kořenovou zeleninu (cca 500g mrkev, celer a petržel na malé kostičky , ideálně v poměru...

Ledvinky

Ledvinky

Co budeme potřebovat: (4 porce) 1kg ledvinek (u vepřových asi 8 kusů) 500ml mléka 1 cibule 1 stroužek česneku 100g slaniny 1PL oleje 150ml smetany 2PL zakysané smetany 1PL hrubozrnné hořčice 2 snítky čerstvé majoránky (1/2čl sušené) sůl, pepř Postup: Ledviny podélně...

Omáčka alá svíčková

Omáčka alá svíčková

U tohoto jídla asi používám nejvíce alternativních zdrojů.  Maso od hovězího krku, přes králíka, divočáka, srnu až po vepřovou kýtu :) .  Zelenina čerstvá, domácí zavařená, v krizi kupované Halali ... Co budeme potřebovat: 750g masa (nejčastěji hovězí krk,  ideálně...

Kýta z laně na čeveném víně

Ne vždy je možno mít zvěřinu naloženou týden předem a proto přináším tento "rychlorecept" na výtečné jídlo ... Co budeme potřebovat:        1kg kýty z laně (jelena, srnčí, divočák apod.) 150g mrkve 80g celer 80g petržel 50g slaniny 1 menší cibule 1 stroužek česneku...

Kančí hřbet nadívaný, kaštanové pyré

Kančí hřbet nadívaný, kaštanové pyré

Co budeme potřebovat (4 porce):    Kančí hřbet cca 700g 10ks sušených švestek 100g kvalitní anglické slaniny nebo panchety 100ml portského vína 700ml červeného vína 200 ml silného (ideálně zvěřinového vývaru) 30g másla 3hřebíčky, 5 kuliček jalovce,  1cm skořice a 1...

Jelení hřbet se šafránovou hruškou a hříbkovým ragů

Jelení hřbet se šafránovou hruškou a hříbkovým ragů

Co budeme potřebovat: 600g hřbetu z jelena 8 kuliček pepře 3 kuličky jalovce 3/4PL hrubé mořské soli olivový olej 400g hříbků 1  pórek (světlá část) 1/2ČL kmínu 3 vejce 200ml smetany 50g másla sůl, pepř 600g brambor vařených ve slupce 1 cibule hrst čerstvých bylinek...

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Co budeme potřebovat: Mořidlo – octové máslo Kořenovou zeleninu (cca 500g mrkev, celer a petržel na malé kostičky , ideálně v poměru množstí mrkve = množství celeru a petržele) 1 velkou cibuli 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 2-3 kuličky jalovce,...