Cavatelli

Cavatelli

Jednoduché ručně vyráběné těstoviny ... Co budeme potřebovat: 2 1/2 hrnku semolinové mouky (případně hladké) 1 hrnek perlivé minerální vody 4 PL olivového oleje sůl   Postup: Mouku nasypeme na pracovní plochu, přidáme špetku soli a v mouce vytvoříme důlek. Do...

Špagety s grilovanou cuketou

Špagety s grilovanou cuketou

Toto není žádná itálie, je to taková letní, osvěžující, ale i sytá záchranná brzda ... Co budeme potřebovat: balíček kvalitních špaget 2 střední cukety 2 stroužky česneku chilli paprička 70g másla 1PL olivového oleje 80g parmazánu šťáva z 1/2 citronu 1/2 - 1 ČL kmínu...

Špecle – mini nočky

Špecle – mini nočky

Velmi rychlá a chutná příloha ... Co budeme potřebovat: 300 g polohrubé mouky 300 ml mléka 3 vejce špetka soli 30 g másla Postup: V mléku rozšleháme důkladně vejce. Lehce osolíme a postupně, za neustálého šlehání metlou přisypáváme mouku. Výsledkem by mělo být hladké...

Risotto s krémem z medvědího česneku a mladým hráškem

Risotto s krémem z medvědího česneku a mladým hráškem

Co budeme potřebovat: (4 porce) 100 g medvědího česneku 150 g mladého vyloupaného hrášku 200g rýže  Arborio či Carnarolli 2 šalotky 200ml bílého vína 1 litr kuřecího vývaru 50g parmazánu 80g másla 100ml smetany sůl, pepř Postup: Připravíme si zcela běžným způsobem...

Ragú z mletého masa a domácí pappardelle

Ragú z mletého masa a domácí pappardelle

Co budeme potřebovat: 500g mletého hovězího dvě klobásy typu salsiccia (přinejhorším 200g mletého vepřového) 2 mrkve 1 velká cibule 4 stonky řapíkatého celeru 2 stroužky česneku oregáno, bobkový list, sůl, pepř, muškátový oříšek plechovku loupaných rajčat (klidně...

Houbové krupoto

Houbové krupoto

Co budeme potřebovat: 300g ječných krup 150ml bílého vína litr kuřecího (přinejhorším zeleninového) vývaru 500g mražených hříbků (adekvátní množství sušených či čerstvých) 100g másla 2 cibule 2 stroužky česneku 50g parmazánu 1ČL majoránky sůl, pepř, kmín Postup:...

Risotto s hnědými sušenými hřiby

Risotto s hnědými sušenými hřiby

Co budeme potřebovat:   50-70g g sušených hřibů 200g vhodné rýže (Carnaroli, Arborio apod) 150ml bílého vína 350ml zeleninového či kuřecího vývaru 1 cibule 50g parmazánu 60g másla sůl, pepř, kmín Postup: Sušené hřiby si namočíme předem (minimálně hodinu) do cca 400ml...

Chorizo risotto

Chorizo risotto

Zapomeňte na jemnou italskou klasiku ... Co budeme potřebovat:  200g rýže na rissoto  (Carnaroli, Arborio apod..) 150g chorizo klobásy 3 stonky řapíkatého celeru 1 cibule 200ml bílého vína 600 -750 ml drůbežího vývaru 50g parmazánu 60g másla kůra z poloviny citronu...

Grilovaný losos s raviolami plněnými ricottou

Grilovaný losos s raviolami plněnými ricottou

Vlastně zde není moc o čem psát :) Co budeme potřebovat: filet z lososa (na porci počítejte cca 150g) 300g polohrubé mouky 3 vajíčka 50g parmazánu 250g ricotty cca 50ml dobrého kefíru případně smetany 1 malý stroužek česneku cca 20 lístků bazalky a asi poloviční dávku...