Toto není žádná itálie, je to taková letní, osvěžující, ale i sytá záchranná brzda …

Co budeme potřebovat:
Lehce pikantní špagety s cuketou ...

Lehce pikantní špagety s cuketou …

  • balíček kvalitních špaget
  • 2 střední cukety
  • 2 stroužky česneku
  • chilli paprička
  • 70g másla
  • 1PL olivového oleje
  • 80g parmazánu
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1/2 – 1 ČL kmínu
Postup:

Cuketu nakrájíme na tenké plátky (do 0,5cm) osolíme a necháme 15 minut vypotit.
Poté cukety osušíme papírovou utěrkou  a ogrilujeme dle dostupných prostředků (gril, pánev apod.)
Mezitím si dáme vařit špagety do dostatečného množství osolené vody.
Na pánvi si rozpustíme v jedné lžiči olivového oleje máslo, přidáme nakrájenou chili papričku, drobně nasekaný česnek, kmín, citronovou šťávu a cca 70ml vody ze špaget.  Společně prohřejeme alespoň minutu, aby se chutě propojily.
Uvařené špagety zcedíme a přidáme na pánev s ochuceným máslem.
Nakonec vmícháme grilované cukety.
Podáváme s řádnou dávkou strouhaného parmazánu.

Rady a triky:

Samozřejmě lze udělat i s olivovým olejem zdravě, ale chuť másla, česneku a kmínu je prostě boží :)  Velikost chilli papričky nechám na vás, já to moc nepřeháním.
V sezóně chřestu zaměňte cuketu za grilovaný chřest, ten se má s máslem také moc rád.
Nejedná se o žádné dietní jídlo, vzhledem k množstí másla atd..  ale v létě se jí moc dobře, chilli a citronová štáva toto jídlo udělá svěží.
Pokud na rozpuštění másla použijete malou pánev, tak zcezené špagety vraťte do hrnce ve kterém se vařily a másle zalijte …

 

 

Share This