Toto není žádná itálie, je to taková letní, osvěžující, ale i sytá záchranná brzda …
Co budeme potřebovat:
- balíček kvalitních špaget
- 2 střední cukety
- 2 stroužky česneku
- chilli paprička
- 70g másla
- 1PL olivového oleje
- 80g parmazánu
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 – 1 ČL kmínu
Postup:
Cuketu nakrájíme na tenké plátky (do 0,5cm) osolíme a necháme 15 minut vypotit.
Poté cukety osušíme papírovou utěrkou a ogrilujeme dle dostupných prostředků (gril, pánev apod.)
Mezitím si dáme vařit špagety do dostatečného množství osolené vody.
Na pánvi si rozpustíme v jedné lžiči olivového oleje máslo, přidáme nakrájenou chili papričku, drobně nasekaný česnek, kmín, citronovou šťávu a cca 70ml vody ze špaget. Společně prohřejeme alespoň minutu, aby se chutě propojily.
Uvařené špagety zcedíme a přidáme na pánev s ochuceným máslem.
Nakonec vmícháme grilované cukety.
Podáváme s řádnou dávkou strouhaného parmazánu.
Rady a triky:
Samozřejmě lze udělat i s olivovým olejem zdravě, ale chuť másla, česneku a kmínu je prostě boží :) Velikost chilli papričky nechám na vás, já to moc nepřeháním.
V sezóně chřestu zaměňte cuketu za grilovaný chřest, ten se má s máslem také moc rád.
Nejedná se o žádné dietní jídlo, vzhledem k množstí másla atd.. ale v létě se jí moc dobře, chilli a citronová štáva toto jídlo udělá svěží.
Pokud na rozpuštění másla použijete malou pánev, tak zcezené špagety vraťte do hrnce ve kterém se vařily a másle zalijte …
Nejnovější komentáře