Pošírovaný filet ze pstruha

Pošírovaný filet ze pstruha

Něco neskutečně jednoduchého a výtečného ... Co budeme potřebovat: filet ze pstruha sůl a pepř 1 PL olivového oleje 50 ml vody pánev s poklicí pečící papír Postup: Filety osušíme a lehce osolíme a opepříme ze strany kde je maso. Do na sucho rozpálené  pánve vložíme...

Kapr na kmíně

Kapr na kmíně

Co budeme potřebovat: (4 porce) filet z kapra (600g) 1ČL kmínu 3 stroužky česneku 1PL oleje 30g másla 3PL hladké mouky, 1/2ČL sladké papriky sůl, pepř Postup: Pokud koupíme celého kapra, tak vykucháme, zbavíme šupin a seřízneme filátka. Pokud kupujete nachystaný kapří...

Jemný rybí krém se šafránem

Jemný rybí krém se šafránem

I pokud nemáte rádi rybí polévku, tak toto můžete milovat ...   Co budeme potřebovat: Na vývar: 2 hlavy z kapra (případně jakékoliv rybí skelety) 1 mrkev, 1/2 petržele a stejně velký kousek celeru 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 1 ČL soli Na...

Klasický rybí salát

Klasický rybí salát

Někomu se to může zdát překonané, ale pro mě je to nepřekonatelné :) Co budeme potřebovat: 600 g rybích filet (ideálně sleď, ale klidně použijte i sladkovodní bílou rybu) 1 velkou mrkev, 1 petržel, cca 70g celeru 1 velká cibule 100 g mraženého hrášku 100 g dobré...

Kapří škvarky

Kapří škvarky

Co budeme potřebovat: filet z kapra 100 g hladké mouky, 2ČL soli, 1/2 ČL mletého pepře, 1 ČL papriky  (kdo má rád, tak přidá pálivou papriku apod.) sůl, pepř olej na smažení Postup: FIlet si připravíme do stejné podoby jako je na fotce.  Lehce osolíme a opepříme....

Rybí karbanátky v láku

Rybí karbanátky v láku

Toto je super záležitost pro milovníky utopenců, zavináčů apod... Co budeme potřebovat: 3kg ryb (jakékkoliv sladkovodní - velmi dobrá příležitost na zpracování tučného tolstolobika) 2 vejce 2 staré rohlíky strouhanka 4-6 stroužků česneku 2 cibule sůl, pepř, majoránka...

Rybí paprikáš

Rybí paprikáš

Chvilku jsem váhal jestli dát do názvu paprikáš či perkelt, ale vzhledem k použití smetany jsem se nakonec rozhodl takto.  Ale název nic neřeší, důležité je, jak to hraje na talíři ... Co budeme potřebovat: 600g filet z kapra 300ml rybího vývaru 3 rajčata 3 zelené...

Tatarák z tuňáka

Tatarák z tuňáka

Není to žádné velké vaření, ale .... Co budeme potřebovat: 400 g kvalitního čerstvého filetu z tuňáka 70 g šalotky nebo jarní cibulky (množství adekvátní za jednu střední cibuli) 4-5 PL olivového oleje sůl, pepř 1-2 kusy vyzrálého manga 1 limetka 1 čerstvá feferonka...

Filátko pečené v gremolatě a pomerančové šťávě

Filátko pečené v gremolatě a pomerančové šťávě

velmi jednoduché a svěží jídlo ... Co budeme potřebovat: (4 porce) 2 větší nebo 4 menší ryby (pstruh, siven, mořský vlk) hrst hladkolisté petržele 1-2 stroužky česneku 1 pomeranč kůru z jednoho citronu sůl, pepř 50ml olivového oleje Postup: Ryby očistíme a...