Rybí karbanátky
Tentokrát z vařeného, ale můžete se těšit i na pokračování v jiném duchu :) Co budeme potřebovat: 600g rybího vařeného masa (může být klidně z drobných ryb, plotic, cejnů, ale nevadí žádná ryba, záleží jen na možnostech a chutích - dokonce jsem takto zpracovával po...
Grilovaná pražma s gratinovaným špenátem
Co budeme potřebovat: 4 pražmy sůl, pepř kůru z poloviny citronu petrželovou nať a čerstvé oregáno citronové máslo 500g listového špenátu 1 stroužek česneku 1 cibuli 2 vejce 150ml smetany 50g másla Postup: Rybu očistíme od šupin, vyčistíme dutinu břišní, pořádně...
Grilovaný losos s raviolami plněnými ricottou
Vlastně zde není moc o čem psát :) Co budeme potřebovat: filet z lososa (na porci počítejte cca 150g) 300g polohrubé mouky 3 vajíčka 50g parmazánu 250g ricotty cca 50ml dobrého kefíru případně smetany 1 malý stroužek česneku cca 20 lístků bazalky a asi poloviční dávku...
Špikovaná pečená štika
Štika má opravdu suché maso, proto se nebojte kombinace se špekem, případně s dobrou smetanovou omáčkou. Co budeme potřebovat: štika 800 -1200g 1 větší cibule petrželová nať 100g dobré oravské slaniny, nebo domácího prorostlého špeku 6 - 10 velkých žampionů sůl, pepř,...
Salát Nicoise
Co budeme potřebovat (4porce): 400 -600g čerstvého tuňáka 4 vejce 4 velké nebo 8 malých brambor 200g fazolových lusků (čerstvých) 300g směs listových salátů (polníček, leďák, rukola) vinaigrette 100g cherry rajčat hrst černých vypeckovaných oliv olivový olej sůl,...
Grilovaný losos se salátem z pečeného mangoldu
Jak ugrilovat lososa ví asi každý, proto dnes přidáme i lehkou přílohu... Co budeme potřebovat (4porce): Filet z lososa (na 4 pěkné porce je to cca polovina běžného filetu) sůl pepř 300g mangoldu 100g fenyklu 100g rukoly 50ml olivového oleje štávu z půlky citronu 50ml...
Vánoční smažený kapr
Nechci vám radit jak smažit řízek, přidám jen pár maličkostí ... Co budeme potřebovat: kapr 200g bílého jogurtu 1cm zázvoru sůl, pepř. 4 vejce 50ml mléka 100g hladké mouky 200g strouhanky Postup: To nejdůležitější příchází den před štědrým dnem či kdykoliv jindy, kdy...
Rybí roláda
Co budeme potřebovat: 1 pstruha 2 velké listy římského salátu 1 mrkev 1 petržel 50 g anglické slaniny , nebo pršutu sůl, pepř kuchyňský provázek něco na opékání - ideálně přepuštěné máslo Postup: Pstruha vyfiletujeme, skelet uskladníme na použití na jindy, případně...
Mořský vlk v solné krustě
Co budeme potřebovat: 3 mořský vlk (400 g) 6 bílků 1kg hrubé mořské soli snítku tymiánu či rozmarýnu 1PL dobrého olivového oleje špetka soli Postup: Rybu dobře očistíme, raději vyndáme i žábra - maso by mohlo u hlavy trochu hořknout. Do břišní dutiny dáme...