Něco neskutečně jednoduchého a výtečného …
Co budeme potřebovat:
- filet ze pstruha
- sůl a pepř
- 1 PL olivového oleje
- 50 ml vody
- pánev s poklicí
- pečící papír
Postup:
Filety osušíme a lehce osolíme a opepříme ze strany kde je maso.
Do na sucho rozpálené pánve vložíme pečící papír (vystřihnutý dle tvaru dna pánve)
Na pečící papír položíme filety kůží dolů
Přilijeme 50ml vody a zaklopíme pokličkou
Necháme na středním plameni 6 minut.
Odstavíme, odklopíme pokličku a vyjmeme filety
Filet naservírujeme na talíř kůží nahoru
Kůži sloupneme – jde to opravdu snadno
Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem
Rady a triky:
U této přípravy stačí opravdu jen sůl a pepř.
Olivový olej můžete nahradit máslem, nebo nějakou lehkou omáčku na bázi másla
Ideální přílohou je zelenina, například cuketové julienne
Nejnovější komentáře