Něco neskutečně jednoduchého a výtečného …

Co budeme potřebovat:

  • filet ze pstruha
  • sůl a pepř
  • 1 PL olivového oleje
  • 50 ml vody
  • pánev s poklicí
  • pečící papír

Postup:

Filety osušíme a lehce osolíme a opepříme ze strany kde je maso.
Do na sucho rozpálené  pánve vložíme pečící papír (vystřihnutý dle tvaru dna pánve)
Na pečící papír položíme filety kůží dolů
Přilijeme 50ml vody a zaklopíme pokličkou
Necháme na středním plameni 6 minut.
Odstavíme, odklopíme pokličku a vyjmeme filety
Filet naservírujeme na talíř kůží nahoru
Kůži sloupneme – jde to opravdu snadno
Osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem

Rady a triky:

U této přípravy stačí opravdu jen sůl a pepř.
Olivový olej můžete nahradit máslem, nebo nějakou lehkou omáčku na bázi másla

Ideální přílohou je zelenina, například cuketové julienne

Share This