Co budeme potřebovat:
- 1 cuketa
- 150g dobré anglické slaniny
- 1 stroužek česneku
- špetka soli
- šťáva z 1/4 citronu
- olivový olej
Postup:
Cuketu pořádně omyjeme a nakrájíme na julienne nudličky (široké cca 3x3mm a dlouhé do 5cm).
Na podobné nudličky (vlastně spíše minihranolky) nakrájíme i slaninu.
Na dobře rozpálenou pánev kápneme olivový olej a najednou přidáme nakrájenou cuketu i slaninu.
Osolíme a přidáme prolisovaný česnek.
Restujeme maximálně 2-3 minuty – cuketa musí zůstat křupavá.
Zakápneme citronovou šťávou a můžeme podávat.
K čemu se hodí:
- grilovaná treska
- různá grilovaná masa včetně hovězího a zvěřiny
Rady a triky:
Cuketu opravdu neloupejte – vypadá to lépe a navíc to pěkně křupe.
Pokud máte raději vypečenější slaninu, tak jí dejte na pánev 2 minuty před cuketou.
Nejnovější komentáře