velmi jednoduché a svěží jídlo …

Siven pečený v pomerančové šťávě a gremolatě (příště petrželku více na drobno :)

Co budeme potřebovat: (4 porce)
  • 2 větší nebo 4 menší ryby (pstruh, siven, mořský vlk)
  • hrst hladkolisté petržele
  • 1-2 stroužky česneku
  • 1 pomeranč
  • kůru z jednoho citronu
  • sůl, pepř
  • 50ml olivového oleje
Postup:

Ryby očistíme a vyfiletujeme (kdo se bojí, může si koupit připravená filátka).
Filátka opláchneme, osušíme, osolíme a jemně opepříme.
Do pekáčku dáme olivový olej a na něj umístíme okořeněná filátka.
Zasypeme gremolatou (směs nasekaných petrželových lístků, tenkých plátků česneku a nastrouhané citronové kůry).
Nakonec přidáme štávu z pomeranče.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 celsiusů 15 -20 minut podle velikosti filátek.

K čemu se hodí:
Rady a triky:

Nezapomeňte před filetování z ryby odstranit šupiny!
Pod rybu můžete na pečení umístit nakrájený fenykl (případně na půl s čekankou), budete mít zároveň hotovou výbornou přílohu.

 

 

Share This