velmi jednoduché a svěží jídlo …
Co budeme potřebovat: (4 porce)
- 2 větší nebo 4 menší ryby (pstruh, siven, mořský vlk)
- hrst hladkolisté petržele
- 1-2 stroužky česneku
- 1 pomeranč
- kůru z jednoho citronu
- sůl, pepř
- 50ml olivového oleje
Postup:
Ryby očistíme a vyfiletujeme (kdo se bojí, může si koupit připravená filátka).
Filátka opláchneme, osušíme, osolíme a jemně opepříme.
Do pekáčku dáme olivový olej a na něj umístíme okořeněná filátka.
Zasypeme gremolatou (směs nasekaných petrželových lístků, tenkých plátků česneku a nastrouhané citronové kůry).
Nakonec přidáme štávu z pomeranče.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 celsiusů 15 -20 minut podle velikosti filátek.
K čemu se hodí:
- luštěninový salát
- bramborové či batátové pyré
- salát z karamelizovaného fenyklu
- čerstvý chléb
Rady a triky:
Nezapomeňte před filetování z ryby odstranit šupiny!
Pod rybu můžete na pečení umístit nakrájený fenykl (případně na půl s čekankou), budete mít zároveň hotovou výbornou přílohu.
Nejnovější komentáře