Co budete potřebovat: 

Luštěninový salát s grilovaným halibutem


  • 400g uvařených luštěnin  (červená čočka, mungo, fazolky)  jeden druh či libovolné kombinace
  • 1 cibule
  • cca 100g křenu , 1 jablko, 100 ml smetany  (když není dostupný dobrý čerstvý křen, tak klidně použijte koupený ve skleničce a již do něj nic nepřidávejte)
  • 200 g dobré šunky (může být i bez ní – vegetariáni nenechte se odradit – stojí to za to)
  • 3PL majonézy
  • sůl, pepř
Postup:

smícháme uvařené luštěniny s nakrájenou šunkou drobně nakrájenou a vřelou vodou spařenou cibulí.
Přidáme jemně nastrouhaný křen s jablkem , zalitý smetanou a majonézu.
Dochutíme solí a pepřem.

Rady a triky:

Lze použít jakékoliv luštěniny, ze začátku jsem používal obyčejné fazole (dokonce i z plechovky) a čočku.
Momentálně mám nejraději červenou čočku (pozor vaří se jen 2-3 minuty) a zelené fazolky mungo, které jsou extrémně zdravé a navíc i chutné (fazolky se vaří cca 10 –15 minut – je potřeba hlídat a ochutnávat, také se snadno rozvaří) .
Při použití červené čočky a zeleného munga to pak na talíři krásně hraje …
Můžete klidně použít jen čerstvý křen bez smetany a nakonec jen přidáte více majonézy.
Tento salát je skvělou přílohou k jakémukoliv grilovanému masu, ale je i  plnohodnotný samostatný pokrm.

Share This