Není to žádné velké vaření, ale ….

Co budeme potřebovat:
  • 400 g kvalitního čerstvého filetu z tuňáka
  • 70 g šalotky nebo jarní cibulky (množství adekvátní za jednu střední cibuli)
  • 4-5 PL olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 1-2 kusy vyzrálého manga
  • 1 limetka
  • 1 čerstvá feferonka (chilli)
Postup:

Pokud máme ve filetu z tuňáka spoj masa s bílou blánou, tak zde rozdělíme a blánu odstraníme.
Tuňáka nakrájíme na okostičky (cca 0,5cm).
Šalotku nakrájíme velmi jemně a spaříme vřelou vodou. Poté zchladíme vodou studenou. Necháme odkapat.
Nakrájeného tuňáka ochutíme solí, pepřem, zalijeme olivovým olejem (větišnou dávám 1PL na 100g masa) a vmícháme nakrájenou šalotku.
Necháme proležet ideálně 20 minut.

Mezitím si oloupeme mango a nakrájíme na kostičky stejné velikosti jako je tuňák.
Feferonku nebo chilli papričku nakrájíme na tenké proužky a přidáme k mangu.
Zakápneme limetkovou šťávou a je hotovo.

Před podáváním ochutíme tatarák lehce limetkovou šťávou (není nutné, pokud podáváte s mangovým salátem).
Mangový salát můžeme servírovat odděleně, nebo klidně i vmíchat přímo do tataráku.

K čemu se hodí:
  • Opečená bagetka
  • opečený toast
Rady a triky:

Ozdobit můžeme bylinkovým olivovým olejem.
Při kupování tuňáka dbejte vždy na maximální čerstvost a ihned ho zpracujte. Je to drahá surovina, tak ať to opravdu stojí za to.

 

Share This