Zapomeňte na jemnou italskou klasiku …
Co budeme potřebovat:
- 200g rýže na rissoto (Carnaroli, Arborio apod..)
- 150g chorizo klobásy
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 200ml bílého vína
- 600 -750 ml drůbežího vývaru
- 50g parmazánu
- 60g másla
- kůra z poloviny citronu
Postup:
V pánvi rozpustíme 2/3 másla, přidáme drobně nakrájenou cibuli a řapíkatý celer.
Jemně orestujeme, přisypeme rýži a lehce jí osmahneme. Přídáme bílé víno a necháme zcela odvařit.
Poté přidáme nakrájené chorizo a postupně za občasného míchání přiléváme horký vývar.
Takto postupujeme až je rýže správně uvařená (na povrchu velmi měkká a uprostřed lehce tuhá).
Nakonec přidáme parmazán a vmícháme i zbytek másla. Necháme pár minut odstát a můžeme podávat.
Servírujeme ozdobené pár kousky strouhané citronové kůry.
Rady a triky:
Tentokrát zapomeňte na sůl a pepř, pokud máte dobrý vývar a správné chorizo, tak bude rissoto slané i dostatečně pikantní. (pokud chcete hodně pikantní verzi, tak chilli paprička to jistí).
Nevynechávejte řapíkatý celer, krásně natáhne víno a po dovaření je stále lehce křupavý a příjemné nakyslý – bez něj to není prostě ono.
Nejnovější komentáře