Co budeme potřebovat:
- 1kg jehněčích žebírek
- 1 velká mrkev
- 1 petržel
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1-2 rajčata
- 200ml bílého vína
- snítku rozmarýnu a tymiánu
- sůl, pepř
- olej
Postup:
Žebírka pěkně očistíme – seřízneme největší blány.
Na oleji zprudka opečeme osolená a opepřená žebra. Vyjmeme je a na ten samý olej dáme restovat očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer.
Po 4-5 minutách přidáme drobně nakrájenou cibuli. Zarestujeme do zlatova, přidáme rozmáčknutý, drobně nakrájený česnek rozmarýn a tymián.
Zalijeme vínem a necháme cca 5 minut odvařit.
Přídáme na větší dílky nakrájená rajčata (1/4) a opečená žebra.
Zaklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 150 celsiusů na 2,5 hodiny. Odklopíme a pečeme dalších 40 -60 minut na 200 celsiusů.
Podáváme ozdobené kousky pečené zeleniny.
K čemu se hodí:
- Bramborové pyré se špenátem
- čerstvý chléb
- štouchané brambory
Rady a triky:
Pokud se ve spodní části žebírek nachází kotletka, tak upravujeme jako hřebínek, v žádném případně to nepečte tímto dlouhým způsobem, bylo by to plýtvání luxusním materiálem.
Pokud máte kvalitní mladé jehněčí tak to nikdy nepřehánějte s česnekem. Jehněčí má chutnat jako jehněčí.
Nejnovější komentáře