Co budeme potřebovat:
  • 1kg jehněčích žebírek
  • 1 velká mrkev
  • 1 petržel
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1-2 rajčata
  • 200ml bílého vína
  • snítku rozmarýnu a tymiánu
  • sůl, pepř
  • olej
Postup:

Žebírka pěkně očistíme – seřízneme největší blány.
Na oleji zprudka opečeme osolená a opepřená žebra. Vyjmeme je a na ten samý olej dáme restovat očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu a řapíkatý celer.
Po 4-5 minutách přidáme drobně nakrájenou cibuli.  Zarestujeme do zlatova, přidáme rozmáčknutý, drobně nakrájený česnek rozmarýn a tymián.
Zalijeme vínem a necháme cca 5 minut odvařit.
Přídáme na větší dílky nakrájená rajčata (1/4) a opečená žebra.
Zaklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 150 celsiusů na 2,5 hodiny.  Odklopíme a pečeme dalších 40 -60 minut na 200 celsiusů.
Podáváme ozdobené kousky pečené zeleniny.

K čemu se hodí:
Rady a triky:

Pokud se ve spodní části žebírek nachází kotletka, tak upravujeme jako hřebínek, v žádném případně to nepečte tímto dlouhým způsobem, bylo by to plýtvání luxusním materiálem.
Pokud máte kvalitní mladé jehněčí tak to nikdy nepřehánějte s česnekem.  Jehněčí má chutnat jako jehněčí.

Share This