Co budete potřebovat:
  • 1 lilek
  • 10 dkg měkkého čerstvého kozího sýra
  • 30 listů rukoly                          
  • 1 snítka petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky tymiánu
  • 1ČL medu
  • Olivový olej, sůl, pepř
  • Polníček a vinaigrette na servírování

 

Postup:

Lilek nakrájíme na tenoučké plátky (ideálně 2-3mm).
Osolíme a necháme deset minut „vypotit“.
Poté, co pustí vodu, lilek osušíme a dáme krátce opéct z obou stran na grilu či grilovaní pánvi.
Pak plátky 2 hodiny (klidně i půl dne)  marinujeme v oleji s tymiánem a česnekem.

Sýr dáme do misky, přidáme nasekanou petrželku, med, případně trochu nadrcených ořechů (klidně vlašské).
Dochutíme solí a pepřem.

Do každého z marinovaných plátků zavineme trochu připravené směsi a dva lístky rukoly.

Rady a triky:

Čím silnější bude lilek, tím hůře se vám bude zavinovat a nebude držet u sebe
Při ukončování „rolování“ k sobě přilepte obě části lilku trochou sýrové náplně
Pokud někdo nemá rád vůni a chuť kozinky, tak je možné směs nastavit čerstvým sýrem typu lučina

 

Share This