Co budete potřebovat:
- 1 lilek
- 10 dkg měkkého čerstvého kozího sýra
- 30 listů rukoly
- 1 snítka petržele
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky tymiánu
- 1ČL medu
- Olivový olej, sůl, pepř
- Polníček a vinaigrette na servírování
Postup:
Lilek nakrájíme na tenoučké plátky (ideálně 2-3mm).
Osolíme a necháme deset minut „vypotit“.
Poté, co pustí vodu, lilek osušíme a dáme krátce opéct z obou stran na grilu či grilovaní pánvi.
Pak plátky 2 hodiny (klidně i půl dne) marinujeme v oleji s tymiánem a česnekem.
Sýr dáme do misky, přidáme nasekanou petrželku, med, případně trochu nadrcených ořechů (klidně vlašské).
Dochutíme solí a pepřem.
Do každého z marinovaných plátků zavineme trochu připravené směsi a dva lístky rukoly.
Rady a triky:
Čím silnější bude lilek, tím hůře se vám bude zavinovat a nebude držet u sebe
Při ukončování „rolování“ k sobě přilepte obě části lilku trochou sýrové náplně
Pokud někdo nemá rád vůni a chuť kozinky, tak je možné směs nastavit čerstvým sýrem typu lučina
Nejnovější komentáře