Nejrychlejší, nejlevnější a pro mě skoro nejoblíbenější …
Co budeme potřebovat: (6 porcí)
- 2 kostky kvasnic (84 g)
- 1 mrkev, 1/2 petržele, kousek celeru
- 1 malá cibule a 1 stroužek česneku
- 2 vejce
- 1 PL hladké mouky
- sůl, pepř, kmín
- 40 g másla
- 100 g čerstvého nebo mraženého zeleného hrášku
Postup:
V hrnci rozpustíme 30g másla a lehce na něm orestujeme cibulku (asi 2-3 minuty).
Přidáme na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rozmáčknutý a drobně nakrájený česnek, sůl, pepř a kmín. Zarestujeme cca 3 minuty a lehce zaprášíme moukou.
Naředíme asi 1 litrem vody a vaříme 10 minut.
Na pánvi rozpustíme 10 g másla a nadrobíme na to kvasnice, necháme povolit a klepneme na to dvě vejce. Promícháme a vypneme. Necháme zatuhnout a přidáme do zeleninového základu polévky.
Provaříme společně asi 5 minut.
Na poslední minutu přidáme zelený hrášek.
Rady a triky:
Pokud chcete bezlepkovou verzi, tak dejte trochu více zeleniny a klidně i vajíčko navíc.
Někdy dělám ještě jednodušší verzi, kdy kvasnice rozdrobím přímo na máslo se zeleninou a vajíčko vůbec nedávám.
Rozhodně nevynechávejte hrášek, bez něj si to neumím představit :)
Dobrá je i verze s bramborami a rajčetem, ale výše popsaný recept považuji za základ.
Na tuto polévku jsem skoro zapomněla, uvařila jsem ji dle tohoto receptu a zařadila do našeho rodinného jídelníku :-) Výborná!
I ja varila dnes na obidek a musim rict ze VYNIKAJICI. Dekuji za recept, vsem moc chutnala
Luxusní
Díky :-)
Dekuji moc, byla luxusni,uz je prepsana v domaci kucharce