Co budeme potřebovat:
Postup:
Dýni pořádně omyji (neloupe se), rozpůlím a vydlabu semínka .
Dužninu nakrájím na kostky 2×2 cm a spolu s jednou hodně moučnou bramborou a stroužkem česneku dám vařit do osolené vody.
Zcedím, rozmixuji, přidám plátek másla, trochu smetany a vyšlehám. Může se dle chuti přisladit, přikyselit limetkovou šťávou apod.. Prostě jak to komu vyhovuje.
K čemu se hodí:
- Pomalu pečené hovězí žebro
- Srnčí ragů, hřbet
- Různé úpravy tmavého masa
Rady a triky:
Různá pyré a krémové polévky raději než smetanou doladím čerstvým sýrem typu Lučina apod.. toto si pamatujte, protože to je symfonie chutí …
Pokud máte moc vývaru a nevíte co s ním, tak dýni uvařte ve vývaru – po zcezení můžete nechat vývar na další použití do nějaké vhodné polévky …
Trackbacky/pingbacky