Co budeme potřebovat:
  • Dýně Hokaido                                           
  • 1 brambora
  • 1 stroužek česneku
  • 50g másla
  • 100ml smetany (1 lučina či gervais)
Postup:

Dýni pořádně omyji (neloupe se), rozpůlím a  vydlabu semínka .
Dužninu nakrájím na kostky 2×2 cm a spolu s jednou hodně moučnou bramborou a stroužkem česneku dám vařit do osolené vody.
Zcedím, rozmixuji, přidám plátek másla, trochu smetany a vyšlehám. Může se dle chuti přisladit, přikyselit limetkovou šťávou apod.. Prostě jak to komu vyhovuje.

K čemu se hodí:
Rady a triky:

Různá pyré a krémové polévky raději než smetanou doladím čerstvým sýrem typu Lučina apod..  toto si pamatujte, protože to je symfonie chutí …
Pokud máte moc vývaru a nevíte co s ním, tak dýni uvařte ve vývaru – po zcezení můžete  nechat vývar na další použití do nějaké vhodné polévky …

Share This