Co budeme potřebovat:
- 900 950g hrubé mouky
- 2 žloutky
- 500ml vlažného mléka (může být klidně i voda)
- 1/2 kostky ( 20 25g) droždí
- 2 rohlíky
- 1ČL cukru
- špetka soli
Postup:
Do třetiny vlažného mléka rozmícháme cukr, rozdrobíme droždí a zasypeme cca 2PL mouky. Necháme vzejít kvásek (10 -20 minut).
Do mísy dáme mouky, promícháme se špetkou soli, přidáme žloutky a zbylé mléko, a kvásek.
Vypracujeme těsto a dáme vykynout na teplé místo (těsto by mělo zdvojnásobit objem).
Do vykynutého těsta ručně zapracujeme nakrájené kostičky rohlíku, vypracujeme cca 4 -5 knedlí a necháme pod utěrkou ještě maličko naskočit (pár minut).
Vaříme v osolené vodě cca 20 minut.
K čemu se hodí:
- vepřo knedlo zelo
- segedín
- omáčky
Rady a triky:
Po uvaření propíchejte knedle vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Toto je dvojitá porce, ale zbylé knedle se snadno zamrazí.
Knedle krájejta režnou nití, silonovým vlascem nebo tenkým nožem namočeným v teplé vodě.
Nejnovější komentáře