Co budeme potřebovat:
  • 900 950g hrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 500ml vlažného mléka (může být klidně i voda)
  • 1/2 kostky ( 20 25g) droždí
  • 2 rohlíky
  • 1ČL cukru
  • špetka soli
Postup:

Do třetiny vlažného mléka rozmícháme cukr, rozdrobíme droždí a zasypeme cca 2PL mouky.  Necháme vzejít kvásek (10 -20 minut).
Do mísy dáme mouky, promícháme se špetkou soli, přidáme žloutky a zbylé mléko, a kvásek.
Vypracujeme těsto a dáme vykynout na teplé místo (těsto by mělo zdvojnásobit objem).
Do vykynutého těsta ručně zapracujeme nakrájené kostičky rohlíku, vypracujeme cca 4 -5 knedlí a necháme pod utěrkou ještě maličko naskočit (pár minut).
Vaříme v osolené vodě cca 20 minut.

K čemu se hodí:
  • vepřo knedlo zelo
  • segedín
  • omáčky
Rady a triky:

Po uvaření propíchejte knedle vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Toto je dvojitá porce, ale zbylé knedle se snadno zamrazí.
Knedle krájejta režnou nití, silonovým vlascem nebo tenkým nožem namočeným v teplé vodě.

Share This