Co budeme potřebovat:
- hrušky
- 0,7l – 1,4l červeného vína
- 2 kousky celé skořice
- 8 hřebíčků
- 1 badyán
- 2 PL cukru
- skořicová zmrzlina
- tmavá čokoláda
Postup:
Hrušku oloupeme, ponecháme stonek, spodek s „bubákem“ odkrojíme, aby nám vznikla rovná plocha.
Krouživým pohybem vykrojíme jádřinec.
Dáme probublat (opravdu jen táhnout – nevaří se to jako brambory) do kvalitního červeného vína s cukrem, badyánem, skořicí a hřebíčkem – cca 20 minut (zde ale záleží na hrušce – některé mohou být za 5 a jiné za hodinu). Chce to maličko do ní píchnout vidličkou, určitě poznáte správný okamžik. Nesmí být ani měkká, ani moc tuhá
Rady a triky:
Podávat doporučím se skořicovou zmrzlinou, pokud jí neseženete, tak nezoufejte. Stačí i vanilková a posypat mletou skořicí. Dozdobit tmavou čokoládou.
Pošírovaná hruška je ideální podzimní dezert a její kouzlo spočívá v tom, že se dá podávat studená i teplá.
Teplou podávám se zmrzlinou, studenou zase s teplou vanilkovou omáčkou
Hrušku lze pošírovat i ve víně bílém či vařit v čaji.
Trackbacky/pingbacky