Co budeme potřebovat:
  • hrušky
  • 0,7l – 1,4l červeného vína
  • 2 kousky celé skořice
  • 8 hřebíčků
  • 1 badyán
  • 2 PL cukru
  • skořicová zmrzlina
  • tmavá čokoláda
Postup:

Hrušku oloupeme, ponecháme stonek, spodek s „bubákem“ odkrojíme, aby nám vznikla rovná plocha.
Krouživým pohybem vykrojíme jádřinec.
Dáme probublat (opravdu jen táhnout – nevaří se to jako brambory)  do kvalitního červeného vína s cukrem, badyánem, skořicí a hřebíčkem – cca 20 minut (zde ale záleží na hrušce – některé mohou být za 5 a jiné za hodinu). Chce to maličko do ní píchnout vidličkou, určitě poznáte správný okamžik.  Nesmí být ani měkká, ani moc tuhá

Rady a triky:

Podávat doporučím se skořicovou zmrzlinou, pokud jí neseženete, tak nezoufejte.  Stačí i vanilková a posypat mletou skořicí.  Dozdobit  tmavou čokoládou.

Pošírovaná hruška je ideální podzimní dezert a její kouzlo spočívá v tom, že se dá podávat studená i teplá.

Teplou podávám se zmrzlinou, studenou zase s teplou vanilkovou omáčkou

Hrušku lze pošírovat i ve víně bílém či vařit v čaji.

Share This