Co budeme potřebovat:
  • 3 jablka
  • 3PL vody
  • 2PL cukru
  • kousek zázvoru
  • 1/2 chili papričky
  • 100ml portského
  • 1/2ČL mleté skořice
  • 3 hřebíčky
Postup:

Jablka oloupeme a dvě nastrouháme na jemno a jedno na hrubo.
V kastrůlku si uděláme ze 3 PL vody a 2PL cukru řídký karamel.
Přidáme nastrouhaná jablka , cca 1-2 cm nastrouhaného zázvoru (prostě kousek – pokud je větší, tak je výsledek říznější) , půlku drobně nakrájené chili papričky, polovinu čajové lžičky skořice, 3 hřebíčky a zalijeme 1 deckou portského vína.
Necháme odvařit do požadované konzistence.  Pokud je výsledek moc pikantní tak můžeme „naředit“ nastrouhaným jablkem a  ještě chviličku provaříme.

K čemu se hodí:
  • Tato marmeládka je naprosto ideálním doplňkem paštik a sýrů …

 

Share This