Co budeme potřebovat:
- 3 jablka
- 3PL vody
- 2PL cukru
- kousek zázvoru
- 1/2 chili papričky
- 100ml portského
- 1/2ČL mleté skořice
- 3 hřebíčky
Postup:
Jablka oloupeme a dvě nastrouháme na jemno a jedno na hrubo.
V kastrůlku si uděláme ze 3 PL vody a 2PL cukru řídký karamel.
Přidáme nastrouhaná jablka , cca 1-2 cm nastrouhaného zázvoru (prostě kousek – pokud je větší, tak je výsledek říznější) , půlku drobně nakrájené chili papričky, polovinu čajové lžičky skořice, 3 hřebíčky a zalijeme 1 deckou portského vína.
Necháme odvařit do požadované konzistence. Pokud je výsledek moc pikantní tak můžeme „naředit“ nastrouhaným jablkem a ještě chviličku provaříme.
K čemu se hodí:
- Tato marmeládka je naprosto ideálním doplňkem paštik a sýrů …
Trackbacky/pingbacky