Co budeme potřebovat:
  • 6 starších rohlíků                
  • 250ml mléka
  • 50g másla
  • 3PL hrubé mouky
  • 2 vejce
  • petrželová nať
  • sůl a špetku muškátového květu
Postup:

Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme na másle (v troubě).
Do rohlíků přidáme žloutky, nakrájenou petrželku , sůl, špetku muškátového květu a a mléko.
Necháme cca 10 minut odležet.
Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a opatrně ho zapracujeme do rohlíků s ostaními ingrediencemi.
Nachystáme si potravinářskou folii a nandáme na ní asi třetinu těsta, lehce vytvatujeme rukou, zabalíme do folie a lehkým utáhnutím dotvarujeme.
Folii propíchneme na dvou místech ostrou vidličkou.
Dáme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut.

K čemu se hodí:
Rady a triky:

V polovině doby varu knedlu opatrně přetočte.
Dbejte na důkladné zabalení, když se to při varu rozbalí, tak je to smutný výsledek snažení.
Karlovarská knedla se dá vařit i v alobalu vymazaném máslem, nebo v utěrce (bacha na aviváž).

Share This