Co budeme potřebovat:
- 6 starších rohlíků
- 250ml mléka
- 50g másla
- 3PL hrubé mouky
- 2 vejce
- petrželová nať
- sůl a špetku muškátového květu
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme na másle (v troubě).
Do rohlíků přidáme žloutky, nakrájenou petrželku , sůl, špetku muškátového květu a a mléko.
Necháme cca 10 minut odležet.
Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh a opatrně ho zapracujeme do rohlíků s ostaními ingrediencemi.
Nachystáme si potravinářskou folii a nandáme na ní asi třetinu těsta, lehce vytvatujeme rukou, zabalíme do folie a lehkým utáhnutím dotvarujeme.
Folii propíchneme na dvou místech ostrou vidličkou.
Dáme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut.
K čemu se hodí:
- šípková !!!
- výrazné omáčky
- zvěřina
Rady a triky:
V polovině doby varu knedlu opatrně přetočte.
Dbejte na důkladné zabalení, když se to při varu rozbalí, tak je to smutný výsledek snažení.
Karlovarská knedla se dá vařit i v alobalu vymazaném máslem, nebo v utěrce (bacha na aviváž).
Trackbacky/pingbacky