Co budeme potřebovat:
- Filátka ze pstruha
- Přepuštěné máslo
- Šťávu z poloviny citronu
- sůl, pepř
- petželová nať
Postup:
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo.
Do másla vložíme osolené a jemně opepřené filety (nejdříve kůží dolů).
Kůží dolů opékáme cca 3 minuty.
Otočíme, do másla přidáme šťávu z půlky citronu (maličko to zaprská).
Druhou stranu opékáme maximálně 1 minutu a zároveň lžičkou glazujeme citronovým máslem opečenou kůži.
Můžeme ozdobit nakrájenou petrželkou.
K čemu se hodí:
- salát z kedlubny a čínského zelí
- grilovaná zelenina
- luštěninový salát
- čerstvý chléb
- samozřejmě bílé víno – ideálně suché a svěží
Rady a triky:
Větší množství filátek můžete péct v troubě – bez otáčení, kůží dolů cca 8 minut na 200 celsiusů.
Filátka si dělejte doma sami z čerstvé ryby, je to velmi jednoduché a rychlé.
Trackbacky/pingbacky