Co budeme potřebovat:                             
Postup:

Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo.
Do másla vložíme osolené a jemně opepřené filety  (nejdříve kůží dolů).
Kůží dolů opékáme cca 3 minuty.
Otočíme, do másla přidáme šťávu z půlky citronu (maličko to zaprská).
Druhou stranu opékáme maximálně 1 minutu a zároveň lžičkou glazujeme citronovým máslem opečenou kůži.
Můžeme ozdobit nakrájenou petrželkou.

K čemu se hodí:
  • salát z kedlubny a čínského zelí
  • grilovaná zelenina
  • luštěninový salát
  • čerstvý chléb
  • samozřejmě bílé víno – ideálně suché a svěží
Rady a triky:

Větší množství filátek můžete péct v troubě – bez otáčení, kůží dolů cca 8 minut na 200 celsiusů.
Filátka si dělejte doma sami z čerstvé ryby,  je to velmi jednoduché a rychlé.

 

Share This