Co budeme potřebovat:
- 800 g uzeného tolstolobika
- 150 g rajčat
- hrstičku čerstvého kopru
- 1 červenou cibuli (nebo několik šalotek)
- 3 PL olivového oleje
- šťávu z poloviny citronu
- sůl, pepř
⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby.
⇒ Chcete se s námi potkat a ochutnat naše jídlo? Sledujte naše akce.
Postup:
Pečlivě vybereme kosti z uzené ryby, maso zbavíme přebytečného tuku (je ho tam často opravdu hodně, ale jde to snadno).
Čisté maso (cca 500 g) pokrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm (šuplerou to měřit nemusíte, ale není ideální to úplně rozsekat).
Přidáme jednu drobně nakrájenou červenou cibuli (spařenou vřelou vodou), rajčátka nakrájená podobně jako ryba, nasekaný čerstvý kopr, 2-3 lžíce olivového oleje a šťávu z poloviny citronu.
Osolíme, opepříme, promícháme a necháme hodinku odležet v chladnu.
K čemu se hodí:
- světlý opečený toast
- rozpečená bagetka
Rady a triky:
Pokud máte rádi výraznější chutě, může se přidat trochu dijonské hořčice, nakrájené kyselé okurky, kapary, majonéza – nicméně ta původní verze se mi zdá při použití uzené ryby ideální.
Výborného uzeného tolju vám rádi prodají ve firemní prodejně Rybníkářství Pohořelice.
Nejnovější komentáře