Hovězí líčka na červeném víně
Co budeme potřebovat: 800g hovězí líčka 300g kořenové zeleniny (množstí mrkve = petržel + celer) 100g kořenové zeleniny na ozdobu (převážně mrkev) 1 velká cibule 2PL rajčatového protlaku 2PL povidel 400ml červeného vína 3PL oleje 100g másla sůl, pepř...
Vanilková omáčka – Creme Anglaise
Co budeme potřebovat: 250ml smetany na šlehání 30g cukru moučka 2 žloutky 1 vanilkový lusk Postup: Smetanu dáme vařit do vodní lázně nebo na velmi mírný oheň. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem vyškrábneme zrníčka a ta i s rozříznutám luskem dáme do...
Kynuté jahodové knedle
Co budeme potřebovat: 300g hladké mouky 200ml vlažného mléka 2PL cukru 2PL rozpuštěného másla 1 žloutek 1/2 kostky droždí špetku soli jahody Postup: Droždí rozdrobíme do hrnečku, přidáme cukr, zasypeme asi 1Pl mouky a zalijeme polovinou vlažného mléka. Necháme...
Banánový (ná)řez
Co budeme potřebovat: tmavý piškot 5 vajec 5PL cukr krupice 5PL horké vody 3PL oleje 7PL polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 2PL kakaa špetku soli na náplň 1 pomazánkové máslo 2 plnotučné tvarohy 1 zakysanou smetanu 1 smetanu ke šlehání 2 vanilkové...
Perník
Co budeme potřebovat: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 hnek cukru 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 1 prášek do perníku 2PL kakaa 2PL švestkových povidel 1ČL perníkového koření 1 vejce sádlo a hrubou mouku na vymazání a vysypání pekáče Postup: Do mísy dáme...
Knedla housková hrnečková
Co budeme potřebovat: 2 vejce 200g polohrubé mouky 250ml mléka 2 rohlíky sůl sádlo či máslo na vymazání hrnečků Postup: Do mísy dáme prosátou mouku a sůl. Mléko vyšleháme se žloutky a pomalu přiléváme do mísy. Vypracujeme řídké těsto, do kterého vmícháme rohlíky...
Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
Co budeme potřebovat: 2 kachní prsa sůl, pepř na omáčku 200ml pomerančové šťávy 1PL cukru 1PL medu 3PL vody 1PL kvalitního bílého vinného octu (balsamica) 100g másla špetka mleté skořice Postup: Kachní prsa pěkně očistíme, kůži nakrájíme na mřížku...
Vepřová panenka špikovaná panchetou
Co budete potřebovat: vepřová panenka 100g panchety v celku (možno nahradit kvalitní anglickou slaninou) Sůl, pepř snítku tymiánu 1 stroužek česneku olej Postup: Panenku očistíme, tenkým ostrým nožem seřízneme blanky. Panenku prošpikujeme hranolkami z...
Okurkové cappuccino
Co budeme potřebovat: 2 Salátové (polní) okurky 1/2 ČL sůl 1 ČL cukr pepř šťáva z poloviny malého citronu 100 -200ml šlehačky (podle požadované konzistence) pár kapek olivového nebo dýňového oleje Postup: Okurky oloupeme a vykrojíme středy se zrníčky. Zbylou...
Brokolicový krém
Pokud zaměníte brokolici za květák, tak máte luxusní květákový krém :) Co budeme potřebovat: 1 velká brokolice 1,5l vody 100ml smetany 100g čerstvého tvarohového sýru (lučina gervais) 1 stroužek česneku sůl, pepř, muškátový květ Postup: Brokolici očistíme,...
Octové máslo – mořidlo
Co budeme potřebovat: Kořenovou zeleninu (cca 500g mrkev, celer a petržel na malé kostičky , ideálně v poměru množstí mrkve = množství celeru a petržele) 1 velkou cibuli 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 2-3 kuličky jalovce, bobkový list 250 g másla 1...
Citronové máslo
Co budeme potřebovat: 250g másla šťávu z jednoho citronu 1ČL soli pepř hrstičku bylinek (pažitka, petrželka) Postup: Povolené máslo hodíme do mixéru - případně do misky a následně upravujeme ponorákem. Přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Důkladně...
Cuketové Julienne
Co budeme potřebovat: 1 cuketa 150g dobré anglické slaniny 1 stroužek česneku špetka soli šťáva z 1/4 citronu olivový olej Postup: Cuketu pořádně omyjeme a nakrájíme na julienne nudličky (široké cca 3x3mm a dlouhé do 5cm). Na podobné nudličky (vlastně spíše...
Treska grilovaná v alobalu
Co budeme potřebovat: filet z tresky 1 rajče 1 paprika 1 cibule 1 žampion nebo hlíva hrstička listové petržele 20 g másla sůl, pepř, citronová kůra ⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby. ⇒ Chcete se s námi potkat a ochutnat naše...
Květákové pyré
Co budeme potřebovat (4porce): 1 větší květák 100g čerstvého tvarohové sýru (gervais, lučina) sůl, pepř, muškátový květ Postup: Květák očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do vody se solí, trochou pepře a muškátového květu. Když je květák ...
Bramborový závin
Co budeme potřebovat: Klasické těsto na bramborové knedle 300g listového špenátu 100g dobré slaniny 1 menší cibuli 1 stroužek česneku špetku soli a pepře Postup: Propláchnutý špenát spaříme v horké vodě (stačí půl minuty)....
Jehněčí krk pomalu pečený
Co budeme potřebovat (4porce): 1-1,5kg jehněčího krku 250g kořenové zeleniny 200ml červeného vína 1 cibule 2 stroužky česneku čerstý tymián a rozmarýn 1PL rajčatového protlaku 1PL švestkových povidel sůl, pepř, bobkový list olej Postup: Jehněčí krk...
Salát z kedlubny a čínského zelí
Co budeme potřebovat (4 porce): 200 g kedlubny (nedřevnaté) 200g čínského zelí 1 větší červenou cibuli 1 zakysanou smetanu 1 stroužek česneku 1ČL medu hrstička posekané pažitky sůl, pepř Postup: Očistěnou keblubnu a zelí nakrájíme...















