Co budeme potřebovat (4porce):
- 1 větší květák
- 100g čerstvého tvarohové sýru (gervais, lučina)
- sůl, pepř, muškátový květ
Postup:
Květák očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Dáme vařit do vody se solí, trochou pepře a muškátového květu.
Když je květák dostatečně uvařený (neměl by už být křupavý) tak zcedíme.
Rozmixujeme ponorným mixerem.
Přidáme sýr, znovu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a případně citronovou šťávou.
Vyšleháme metličkou (může být klidně na mixéru) do hladké a nadýchané konzistence.
K čemu se hodí:
- grilovaná treska
- různé úpravy ryb (včetně uzených)
-
grilovaná masa
Rady a triky:
Při cezení si nechte maličko vývaru stranou, pokud se vám nebude líbit konzistence, tak si jím můžete pomoci.
Na toto pyré je ideální použít bílý pepř, černý z toho dost bije do očí.
Chuť můžete zjemnit nakonec plátkem másla.
Vhodné je i doladění bazalkovým pestem.
Trackbacky/pingbacky