Co budeme potřebovat:
  • Filet z tresky
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 1 cibule
  • 1 žampion nebo hlíva
  • hrstička listové petržele
  • 20g másla
  • sůl, pepř, citronová kůra
Postup:

Filet z tresky osolíme a jemně opepříme a položíme na rozprostřený alobal.
Na filet pohodíme  pár kousků nastrouhané  citronové kůry, nasekanou petrželvou nať, plátek másla a zasypeme směsí nakrájené zeleniny a hub.
Opatrně zabalíme, abychom alobal nepotrhali a neutíkala nám šťáva.
Na dobře rozpáleném grilu pečeme 7 -10 minut.treska priprava

K čemu se hodí:

Cuketové juliene
čerstvý chléb
květákové či bramborové pyré
Svěží suché bílé víno

Rady a triky:

Mimo sezonu můžeme stejně zabalený balíček upéct v troubě na 210 celsiusů cca 12-15 minut.
Kdo nemůže máslo, snadno nahradí kapkou olivového oleje.
Nekupujte mražené filety z tresky, buď si kupte čerstou rybu a filet si udělejte, nebo se spolehněte na kamaráda rybáře, který byl na výletu v Norsku …

Share This