Co budeme potřebovat:
- filet z tresky
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 žampion nebo hlíva
- hrstička listové petržele
- 20 g másla
- sůl, pepř, citronová kůra
⇒ Hledáte catering na svatbu nebo jinou akci? Podívejte se na naše služby.
⇒ Chcete se s námi potkat a ochutnat naše jídlo? Sledujte naše akce.
Postup:
Filet z tresky osolíme a jemně opepříme a položíme na rozprostřený alobal.
Na filet pohodíme pár kousků nastrouhané citronové kůry, nasekanou petrželvou nať, plátek másla a zasypeme směsí nakrájené zeleniny a hub.
Opatrně zabalíme, abychom alobal nepotrhali a neutíkala nám šťáva.
Na dobře rozpáleném grilu pečeme 7 -10 minut.
K čemu se hodí:
cuketové juliene
čerstvý chléb
květákové či bramborové pyré
svěží suché bílé víno
Rady a triky:
Mimo sezonu můžeme stejně zabalený balíček upéct v troubě na 210 celsiusů cca 12-15 minut.
Kdo nemůže máslo, snadno nahradí kapkou olivového oleje.
Nekupujte mražené filety z tresky, buď si kupte čerstou rybu a filet si udělejte, nebo se spolehněte na kamaráda rybáře, který byl na výletu v Norsku …
Dnes jsem tento recept vyzkousela a opravdu jsem strasne moc pochutnala, diky za tento tip,az k nam prijde nekdo,kdo ma rad ryby, bude tohle pro me jasna volba,cim pohostim😃
je to velmi jednoduché a hlavně to opravdu funguje. Samozřejmě se dá použít filet z jakékoliv ryby a zelenina dle chuti.