Co budeme potřebovat:                 
  • 2 kachní prsa
  • sůl, pepř

na omáčku

  • 200ml pomerančové šťávy
  • 1PL cukru
  • 1PL medu
  • 3PL vody
  • 1PL kvalitního bílého vinného octu (balsamica)
  • 100g másla
  • špetka mleté skořice
Postup:

Kachní prsa pěkně očistíme, kůži nakrájíme na mřížku velmi ostrým nožem (pozor jen kůži, neřezat do masa).
Osolíme a lehce opepříme.
Pečeme na suché a hlavně dobře rozpálené pánvi kůží dolů , dokud nebude krásně zlatá (cca 3-4 minut,y následně otočíme a opékáme asi necelou minutu.
Poté dáme dopéct do trouby vyhřáté na 180 celsiusů asi na 6 minut.
Po upečení necháme minimálně 5 minut odpočinout.
Servírujeme nakrájené na tenké plátky.

Omáčku vyrobíme následovně:
Do pánve či kastrůlku dám vodu, med a cukr a stálehé míchání a zahřívání vytvoříme řídký karamel. Přidáme ocet , pomerančovou šťávu a skořici.
Zredukujeme zhruba na 1/3 množství.
Postupně vmícháme plátky másla – výsledkem bude výborná jemná pomerančová omáčka.

K čemu se hodí:
  • Kapusta se slaninou
  • Blanšírovaná růžičková kapusta či brokolice
  • světlá bagetka
Rady a triky:

Při opékání prsou na pánvi postupně odsávejte vypečené sádlo papírovým ubrouskem. Docílíte tím toho, že se prsa budou opravdu opékat a ne dusit …
Čím více prsíčka propečete, tím budou tužší a sušší.

 

Share This