Co budeme potřebovat (4 porce):                          
  • 200 g kedlubny (nedřevnaté)
  • 200g čínského zelí
  • 1 větší červenou cibuli
  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 stroužek česneku
  • 1ČL medu
  • hrstička posekané pažitky
  • sůl, pepř
Postup:

Očistěnou keblubnu a zelí nakrájíme (nakrouháme) na drobno.
Červenou cibuli nakrájíme a spaříme vřelou vodou, přidáme ke kedlubně se zelím a promícháme.
Dresing si připravíme ze zakysané smetany s prolisovaným česnekem, bylinek, medu, soli a pepře.
Promícháme (ideálně rukama, abychom to zároveň spíše provzdušnili než utáhli).

K čemu se hodí:
  • Filátka ze pstruha
  • grilované úpravy ryb, drůbeže i hovězího
  • samostatně s opečenou bagetkou
Rady a triky:

Zakysanou smetanu můžete nahradit dobrým bílým jogurtem , nebo klidně klasickou vinaigrettou.
pažitka lze zaměnit za petrželovou nať, kopr apod..

Share This