Co budeme potřebovat (4 porce):
- 200 g kedlubny (nedřevnaté)
- 200g čínského zelí
- 1 větší červenou cibuli
- 1 zakysanou smetanu
- 1 stroužek česneku
- 1ČL medu
- hrstička posekané pažitky
- sůl, pepř
Postup:
Očistěnou keblubnu a zelí nakrájíme (nakrouháme) na drobno.
Červenou cibuli nakrájíme a spaříme vřelou vodou, přidáme ke kedlubně se zelím a promícháme.
Dresing si připravíme ze zakysané smetany s prolisovaným česnekem, bylinek, medu, soli a pepře.
Promícháme (ideálně rukama, abychom to zároveň spíše provzdušnili než utáhli).
K čemu se hodí:
- Filátka ze pstruha
- grilované úpravy ryb, drůbeže i hovězího
- samostatně s opečenou bagetkou
Rady a triky:
Zakysanou smetanu můžete nahradit dobrým bílým jogurtem , nebo klidně klasickou vinaigrettou.
pažitka lze zaměnit za petrželovou nať, kopr apod..
Nejnovější komentáře