Co budeme potřebovat:
- Kořenovou zeleninu (cca 500g mrkev, celer a petržel na malé kostičky , ideálně v poměru množstí mrkve = množství celeru a petržele)
- 1 velkou cibuli
- 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 2-3 kuličky jalovce, bobkový list
- 250 g másla
- 1 citron
- 7-8 PL octa
Postup:
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli na větší kousky (nemusí být nějak extra drobně).
Ve výšší pánvi rozpustíme máslo. V másle krátce orestujeme kořenovou zeleninu, aby chytla pěknou barvičku a rozvoněla se.
Přidáme cibulku a po chvilce rozdrcené koření. Může se přidat lžička tmavého cukru a špetka skořice – chytne to poté karamelový šmrnc, ale nutnost to není.
Citron nakrájíme na plátky a osmahneme ho společně se zeleninou.
Nakonec přidáme ocet, necháme ho chvilku přebublat, aby se ztratila jeho „ostrost“.
Hotovou směs necháme vystydnout (ne zcela , musí zůstat tekuté) a přelijeme tím maso umístěné v co nejmenší nádobě – aby bylo pěkně celé ponořené.
Na co se hodí:
- Moření jakékoliv zvěřiny před její další úpravou
Nejnovější komentáře