Co budeme potřebovat:
- 2 Salátové (polní) okurky
- 1/2 ČL sůl
- 1 ČL cukr
- pepř
- šťáva z poloviny malého citronu
- 100 -200ml šlehačky (podle požadované konzistence)
- pár kapek olivového nebo dýňového oleje
Postup:
Okurky oloupeme a vykrojíme středy se zrníčky.
Zbylou dužninu rozmixujeme, přidáme sůl, cukr, pepř a citronovu šťávu a promícháme.
Na mixér nasadíme metličky a postupně zašleháváme šlehačku až dostaneme požadovanou konzistenci.
K čemu se hodí:
- Zelenina zapečená se sýrem
- grilované sýry i grilovaná masa
- samostaná velmi osvěžující letní večeře
Rady a triky:
Při servírování ozdobíme pár kapkami olivového či dýňové oleje.
Při zpracovávání nadlimitních zásob okurek nezapomeňte konce ochutnávat, hořký salát nechutná snad nikomu.
Nejnovější komentáře