Co budeme potřebovat:       
  • 2 Salátové (polní) okurky
  • 1/2 ČL sůl
  • 1 ČL cukr
  • pepř
  • šťáva z poloviny malého citronu
  • 100 -200ml šlehačky (podle požadované konzistence)
  • pár kapek olivového nebo dýňového oleje
Postup:

Okurky oloupeme a vykrojíme středy se zrníčky.
Zbylou dužninu rozmixujeme, přidáme sůl, cukr, pepř a citronovu šťávu a promícháme.
Na mixér nasadíme metličky a postupně zašleháváme šlehačku až dostaneme požadovanou konzistenci.

K čemu se hodí:
  • Zelenina zapečená se sýrem
  • grilované sýry i grilovaná masa
  • samostaná velmi osvěžující letní večeře
Rady a triky:

Při servírování ozdobíme pár kapkami olivového či dýňové oleje.
Při zpracovávání nadlimitních zásob okurek nezapomeňte konce ochutnávat, hořký salát nechutná snad nikomu.

Share This