Pokud zaměníte brokolici za květák, tak máte luxusní květákový krém :)
Co budeme potřebovat:
- 1 velká brokolice
- 1,5l vody
- 100ml smetany
- 100g čerstvého tvarohového sýru (lučina gervais)
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, muškátový květ
Postup:
Brokolici očistíme, odstraníme jen nejtvrdší část košťálu.
Rozdělíme na menší růžičky a dáme vařit do osolené vody se špetkou muškátového květu a stroužkem česneku.
Když je brokolice měkká, tak odcedíme bokem 2/3 tekutiny (zatím nevyhazujeme) a rozmixujeme ponorákem.
Přídáme sýr a smetanu a znovu promixujeme, pokud je krém hustý, tak naředíme odloženým vývarem.
Dochutíme solí, pepřem a případně ještě zvýrazníme muškátovým květem.
Na mixer nasadíme metličky a vyšleháme do lehkého krému.
Rady a triky:
Při podávání doporučuji doladit několika kapkami dýňového oleje.
Od věci není ani opečená pancheta (anglická slanina) opražená dýňová semínka, nějaký malý sýrový toastík či chips.
Naprosto lahodná záležitost vznikne při použití kozího gervais.
U tohoto krému není nutné používat žádný kuřecí vývar apod. ale pokud se bez něj někdo neobdejde, tak tím nic nepokazíte.
Nejnovější komentáře