Co budeme potřebovat:              
  • 250g másla
  • šťávu z jednoho citronu
  • 1ČL soli
  • pepř
  • hrstičku bylinek (pažitka, petrželka)
Postup:

Povolené máslo hodíme do mixéru – případně do misky a následně upravujeme ponorákem.
Přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.
Důkladně promixujeme.
Nakonec přidáme posekané bylinky a promixujeme už jen lehce.
Směs dáme do mikroténového pytlíku a vytvarujeme do válečku.
Dáme zamrazit.
Před podáváním stačí vyndat cca 30 minut předem a ukrajit úhledné kolečko, které necháte rozpustit na grilované rybě či steaku.

K čemu se hodí:
  • Grilovaná treska
  • jakékoli krilované ryby a steaky
Rady a triky:

Pozor na sůl, máslo musí být osolené, ale počíjte s tím , že vám rybu dochutí.
Pokud chcete netradiční zelenkavou barvu, tak dejte více bylinek – polovinu mixujte celou dobu.

 

Share This