Co budeme potřebovat:
- 250g másla
- šťávu z jednoho citronu
- 1ČL soli
- pepř
- hrstičku bylinek (pažitka, petrželka)
Postup:
Povolené máslo hodíme do mixéru – případně do misky a následně upravujeme ponorákem.
Přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu.
Důkladně promixujeme.
Nakonec přidáme posekané bylinky a promixujeme už jen lehce.
Směs dáme do mikroténového pytlíku a vytvarujeme do válečku.
Dáme zamrazit.
Před podáváním stačí vyndat cca 30 minut předem a ukrajit úhledné kolečko, které necháte rozpustit na grilované rybě či steaku.
K čemu se hodí:
- Grilovaná treska
- jakékoli krilované ryby a steaky
Rady a triky:
Pozor na sůl, máslo musí být osolené, ale počíjte s tím , že vám rybu dochutí.
Pokud chcete netradiční zelenkavou barvu, tak dejte více bylinek – polovinu mixujte celou dobu.
Trackbacky/pingbacky