Co budeme potřebovat:                                          
  • Klasické těsto na bramborové knedle
  • 300g listového špenátu
  • 100g dobré slaniny
  • 1 menší cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • špetku soli a pepře
Postup:

Propláchnutý špenát spaříme v horké vodě (stačí půl minuty).
Nakrájenou slaninu dáme na rozpálenou větší pánev, přidáme nakrájenou cibuku a restujeme cca 3 minuty.
Přihodíme drobně nakrájený nebo prolisovaný česnek, spařený špenát, špetku soli a pepře.  Na pánvi necháme jen jednu minutu a špenát je nachystaný.
Vypracované tužší těsto opatrně vyválíme přes potravinářskou folii na plát silný cca 0,5cm.
Na plát těsta rovnoměrně rozvrstvíme špenát a opatrně zarolujeme – opět za pomoci potravinářské folie.
Aby té folie nebylo málo, tak závin také vaříme zabalený do folie (propíchnuté na dvou místech vidličkou).
Vaříme cca 20 minut.

K čemu se hodí:
Rady a triky:

Na zavinutí každého závinu použijte novou – čistou folii.
Záviny si udělejte jen tak velké, aby se vám vešli do hrnce :)
300g špenátu vystačí na 2 záviny běžné velikosti – zbytek těsta spotřebujte třeba na šulánky.

 

Share This