Co budeme potřebovat:
- Klasické těsto na bramborové knedle
- 300g listového špenátu
- 100g dobré slaniny
- 1 menší cibuli
- 1 stroužek česneku
- špetku soli a pepře
Postup:
Propláchnutý špenát spaříme v horké vodě (stačí půl minuty).
Nakrájenou slaninu dáme na rozpálenou větší pánev, přidáme nakrájenou cibuku a restujeme cca 3 minuty.
Přihodíme drobně nakrájený nebo prolisovaný česnek, spařený špenát, špetku soli a pepře. Na pánvi necháme jen jednu minutu a špenát je nachystaný.
Vypracované tužší těsto opatrně vyválíme přes potravinářskou folii na plát silný cca 0,5cm.
Na plát těsta rovnoměrně rozvrstvíme špenát a opatrně zarolujeme – opět za pomoci potravinářské folie.
Aby té folie nebylo málo, tak závin také vaříme zabalený do folie (propíchnuté na dvou místech vidličkou).
Vaříme cca 20 minut.
K čemu se hodí:
- Pomalu pečený jehněčí krk
- Pečený bůček
- Hovězí na česneku
Rady a triky:
Na zavinutí každého závinu použijte novou – čistou folii.
Záviny si udělejte jen tak velké, aby se vám vešli do hrnce :)
300g špenátu vystačí na 2 záviny běžné velikosti – zbytek těsta spotřebujte třeba na šulánky.
Nejnovější komentáře