Co budeme potřebovat: (5 porcí)

  • 7 rohlíků
  • 4 vejce
  • 200ml mléka
  • sůl
  • 50g másla
  • 100g strouhaného perníku

Postup:

Rohlíky, ideálně den staré, nakrájíme na 1,5 cm kostky a rozložíme je v jedné vrstě na plech (tác). Necháme je 2-3 hodiny oschnout.
Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky.
Rozehřejme si 50g másla a zchladíme ho přidáním 200ml mléka. Do této směsi přidáme žloutky, trochu soli a promícháme.
Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.
Oschlé rohlíky zalijeme směsí se žloutky, promícháme a necháme pár minut odležet.
Přidáme nastrouhaný perník a znovu promícháme.
Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Na rovné ploše si natáhneme 40-50 cm potravinářské folie, na ní dáme 2-3 hrsti směsi na knedle, lehce natvarujeme a přimáčkneme.  Zarolujeme do folie a na koncích zavážeme.
Každý balíček jednou opatrně propíchneme vidličkou.
Vaříme v horké vodě 20 minut a v polovině doby varu knedle otočíme.
Hotové knedle vyndáme a pokud hned konzumujeme, tak je hned vybalíme a rozkrojíme.
Pokud budeme konzumovat později, tak je ponecháme ve folii, jen ji několikrát propíchneme vidličkou.

K čemu se hodí:

Share This