Co budeme potřebovat:

Jehněčí kýta rolovaná s bylinkami

  • 700g jehněčí kýty
  • velkou hrst nasekaných bylinek (já použil petrželovou nať, tymián, rozmarýn, nať z cibulky)
  • 1 stroužek česneku
  • kůru z 1/2 citronu
  • 2PL olivového oleje
  • 200ml bílého vína
Postup:

Jehněčí kýtu očistíme a rozřízneme na plát.
Plát masa umístíme na nataženou potravinářskou folii.
Maso osolíme, opepříme a bohatě posypeme směsí nasekaných bylinek, česneku a citronové kůry.

Plát masa řádně zasypejte bylinkami

Za pomoci potravinářské folie maso zarolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.
Roládu ještě zvenku osolíme, jemně opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
Přilijeme víno, necháme odvařit cca na polovinu.  K masu můžeme do pekáčku ještě přihodit snítku tymiánu a rozmarýnu a dáme péct zakryté do trouby na 190 celsiusů cca 50 minut.
Odklopíme, polijeme výpekem a dopečeme bez pokličky dalších cca 20 minut.
Odstraníme provázek a můžeme porcovat a podávat.

K čemu se hodí:

Roládu svažte potravinářským provázkem

Rady a triky:

Porcujeme velmi ostrým nožem a opravdu na něj netlačíme, spíše více taháme…

 

 

Share This