Hovězí guláš
opravdová klasika ... Co budeme potřebovat: 800g hovězího masa - kližka, karabáček apod. ( nevymýšlejte nic jiného, ten voňavý tuk a kolagen do guláše prostě patří :) 3 velké cibule 200ml červeného vína 3PL kvalitní sladké papriky 1/2ČL majoránky 1 stroužek česneku...
Jehněčí kolínko
Ač si toto jídlo dělám minimálně 4x za rok, tak se ho stále nemohu dojíst :) Co budeme potřebovat: 4 jehněčí kolínka 1 mrkev 1 petržel kousek celeru 300 ml červeného vína snítku rozmarýnu a tymiánu 1 malou cibuli 1 stroužek česneku 1-2 PL povidel sůl a pepř olej 40 g...
Špikovaná pečená štika
Štika má opravdu suché maso, proto se nebojte kombinace se špekem, případně s dobrou smetanovou omáčkou. Co budeme potřebovat: štika 800 -1200g 1 větší cibule petrželová nať 100g dobré oravské slaniny, nebo domácího prorostlého špeku 6 - 10 velkých žampionů sůl, pepř,...
Panenka pečená do růžova
Nic na tom není a zvládnete to všichni, tak si to udělejte dobré a šťavnaté :) Co budeme potřebovat: panenku vcelku 1PL olivového oleje sůl, pepř Postup: Toto je naprostý základ jak si upéct kousek dobrého masa, žádné špikování, žádné finty ... Panenku očistíme...
Oháňka pečená na kmínu
Pokud máte opravdu rádi maso, tak toto je potřeba vyzkoušet :) Co budeme potřebovat: 1kg oháňky nasekané na 5 -15 cm kusy 1 cibule 1 stroužek česneku 1 PL povidel 1PL kmínu 300ml silného hovězího vývaru 2PL oleje plátek másla sůl, pepř Postup: Oháňku očístíme,...
Pomalu pečený bůček
Trocha prasárny občas neuškodí :) Co budeme potřebovat: 1kg pěkně prorostlého bůčku 1ČL kmínu 1 menší cibuli sůl, pepř Postup: Pěkně očistíme kůži na bůčku, aby na ní nezůstal ani chloupek. Do pekáčku dáme cca 100ml vody a maso dáme kůží dolů (do vody). Vrchní část...
Pomerančové palačinky
Tradiční Crepes Suzettes připravené alá Maty :) Co budeme potřebovat: 4 palačinky ( jak se dělají palačinky snad každý ví) 1PL medu 2PL cukru 250ml kvalitního pomerančového juice (nebo freshe) 1-2 velké pomeranče 50ml pomerančového likéru (Cointreau, Grand...
Jehněčí bylinková roláda
Co budeme potřebovat: 700g jehněčí kýty velkou hrst nasekaných bylinek (já použil petrželovou nať, tymián, rozmarýn, nať z cibulky) 1 stroužek česneku kůru z 1/2 citronu 2PL olivového oleje 200ml bílého vína Postup: Jehněčí kýtu očistíme a rozřízneme na plát. Plát...
„Italská“ čočka
Netuším jestli tomu ten název přísluší, je to prostě moje oblíbená úprava čočky alá rissoto :) Co budeme potřebovat: 200g čočky 1 větší mrkev 1 menší petržel 3 stonky řapíkatého celeru ( případně kousek bulvy) 1 malá cibule 1 stroužek česneku 100ml bílého vína 500ml...








