Tradiční Crepes Suzettes připravené alá Maty :)
Co budeme potřebovat:
- 4 palačinky ( jak se dělají palačinky snad každý ví)
- 1PL medu
- 2PL cukru
- 250ml kvalitního pomerančového juice (nebo freshe)
- 1-2 velké pomeranče
- 50ml pomerančového likéru (Cointreau, Grand Marnier apod)
Postup:
Pomeranče okrájíme a vyfilírujeme.
Na pánvi si z medu a cukru vytvoříme řídký světle hnědý karamel.
Do karamelu přidáme juice a cca polovinu nakrájenýho pomeranče. Zamícháme nejdříve za 2 minuty!!!
Omáčku zredukujeme na polovinu.
Vložíme naskládané palačinky a prohřejeme.
Přilijeme pomerančový likér a zapálíme – flambujeme.
Po vyhoření likéru můžeme servírovat.
Na talíři ozdobíme čerstvým řezem pomeranče.
Rady a triky:
Pokud vám něco není jasné, tak zde jsem pro vás nachystal video (sice jen z kalkulačky), ale snad bude dostatečně názorné :)
Nejnovější komentáře