Kýta z laně na čeveném víně

Ne vždy je možno mít zvěřinu naloženou týden předem a proto přináším tento "rychlorecept" na výtečné jídlo ... Co budeme potřebovat:        1kg kýty z laně (jelena, srnčí, divočák apod.) 150g mrkve 80g celer 80g petržel 50g slaniny 1 menší cibule 1 stroužek česneku...

Nudlový nákyp

Nudlový nákyp

Co budeme potřebovat: 500g těstovin (ideálně domácí nudle z jedné dávky) 250g měkkého tvarohu 200ml smetany ke šlehání 4-5 vajec 5PL cukru kompotované broskve (švestky apod.)  v sezóně samozřejmě čerstvé oboce 2PL medu kousek másla na vymazání zapékací nádoby sůl...

Směs listových salátů a grilované kuře

Směs listových salátů a grilované kuře

Nečekejte nic světoborného,  ale u nás je to klasická sezónní a hlavně častá večeře. Je mi jasné, že se najdou odborníci co budou řvát, že v salátu má být vše propojené - nic extra nahoře.  OK , nemusíte tomu říkat salát, ale zkuste si to připravit :) Co budeme...

Kančí hřbet nadívaný, kaštanové pyré

Kančí hřbet nadívaný, kaštanové pyré

Co budeme potřebovat (4 porce):    Kančí hřbet cca 700g 10ks sušených švestek 100g kvalitní anglické slaniny nebo panchety 100ml portského vína 700ml červeného vína 200 ml silného (ideálně zvěřinového vývaru) 30g másla 3hřebíčky, 5 kuliček jalovce,  1cm skořice a 1...

Krkovička ze selátka s cibulovou omáčkou

Krkovička ze selátka s cibulovou omáčkou

Co budeme potřebovat (4 porce):   Krkovička nebo kotleta i s kůží ze selátka cca 700 g štávu z poloviny citronu a poloviny pomeranče snítku tymiánu a rozmarýnu 50ml olivového oleje 200ml smetamy 100ml bílého vína 4 mladé cibulky i s natí sůl, pepř Postup: Maso vcelku...

Soté …

Soté …

Toto soté je u nás velmi oblíbené. Běžne se dělá z telecí kýty, hovězí svíčkové, králičího hřbetu, vepřové panenky, krůtích prsou či kuřete - vždy je to skvělé :) Co budeme potřebovat (4 porce): 600 g masa (viz výše) 1-2 jablka 2PL cukru 30g másla 200ml smetany 200ml...

Těstoviny a hříbky na másle

Těstoviny a hříbky na másle

V jednoduchosti je síla a krása. Snad moje nejoblíbenější těstovinové a houbové jídlo .. Co budeme potřebovat (4 porce): 300g kvalitních těstovin (ideálně domácí) 500 -600g čerstvých hřibů 1 cibule 70g másla 1ČL kmínu sůl, pepř Postup: Těstoviny uvaříme al dente v...

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Co budeme potřebovat (4porce): 400 -600g čerstvého tuňáka 4 vejce 4 velké nebo 8 malých brambor 200g fazolových lusků (čerstvých) 300g směs listových salátů (polníček, leďák, rukola) vinaigrette 100g  cherry rajčat hrst černých vypeckovaných oliv olivový olej sůl,...

Grilovaný losos se salátem z pečeného mangoldu

Grilovaný losos se salátem z pečeného mangoldu

Jak ugrilovat lososa ví asi každý, proto dnes přidáme i lehkou přílohu... Co budeme potřebovat (4porce): Filet z lososa (na 4 pěkné porce je to cca polovina běžného filetu) sůl pepř 300g mangoldu 100g fenyklu 100g rukoly 50ml olivového oleje štávu z půlky citronu 50ml...