Co budeme potřebovat (4porce):
- 400 -600g čerstvého tuňáka
- 4 vejce
- 4 velké nebo 8 malých brambor
- 200g fazolových lusků (čerstvých)
- 300g směs listových salátů (polníček, leďák, rukola)
- vinaigrette
- 100g cherry rajčat
- hrst černých vypeckovaných oliv
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
Fazolky očistíme, upravíme na požadovanou velikost a 2 minuty povaříme ve vodě. Následně fazolky dáme na rozpálenou pánev s olivovým olejem , lehce osolíme a zprudka opečeme (1-2 minuty).
Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vystydnout.
Saláty opláchneme a větší kusy natrháme. Dáme do mísy, přidáme rajčata, olivy a opečené fazolky. Zakápneme vinaigrettou a promícháme.
Tuňáka nakrájíme na 1 -2 cm plátky, podle toho kolik ho máme a také podle toho jak to má kdo rád :) Tuňáka z jedné strany pomázneme dobrým olivovým olejem, osolíme (zde používám většinou zauzenou maldon, ale není nutné) a lehce opepříme. Z této strany rybu prudce opečeme na grilu či sluché rozpálené pánvi. Stačí jedna minuta!
Mezitím si druhou stranu také potáhneme olivovým olejem a lehce osolíme. Tuto stranu už opékat nebudeme.
Salát nabereme na talíř, přidáme na čtvrtinky nakrájená vajíčka a brambory. Vajíčka a brambory lehce osolíme.
Nakonec přidáme z jedné strany opečeného tuňáka a můžeme servírovat.
Rady a triky:
Toto je naprosto luxusní verze a opravdu stojí za to, si to tak někdy připravit.
Pokud se pustíte do přípravy tohoto salátu, tak si ho dopřejte s čerstvou rybou. Zde hraje hlavní roli kvalita a ne kvantita.
Pokud máte kvalitního tuňáka, tak se nebojte ho opéct ho jen z jedné strany.
Pro větší pestrost doporučuji rajčata více barev a také více druhů salátu, tam by nemělo chybět pár lístků rukoly.
Nejnovější komentáře