V jednoduchosti je síla a krása. Snad moje nejoblíbenější těstovinové a houbové jídlo ..

Co budeme potřebovat (4 porce):

Těstoviny s hříbkama – toto se mi snad nikdy nepřejí

  • 300g kvalitních těstovin (ideálně domácí)
  • 500 -600g čerstvých hřibů
  • 1 cibule
  • 70g másla
  • 1ČL kmínu
  • sůl, pepř
Postup:

Těstoviny uvaříme al dente v dobře osolené vodě.
Očištěné hřiby nakrájíme na 2mm silné plátky.
Na rozpálené pánvi rozehřejme máslo a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Zarestujeme 2-3 minutky a přidáme nakrájené hříbky.  Osolíme, jemně opepříme a přidáme kmín.
Dobře promícháme a hříbky restujeme za občasného zamíchání cca 10 -15 minut.  Houby musí působit čerstvým dojmem, ale zároveň musí být dostatečně tepelně upravené.
Přidáme uvařené těstoviny a opatrně 1-2 minuty promícháváme na pánvi na mírném ohni.
Výsledkem je intenzivní chuť hříbků a másla v doprovodu jemných těstovin.

Rady a triky: 

Při vaření těstovin počítejte s tím, že se ještě 1-2 minutky budou hřát společně s hříbkama.
Pokud použijete menší množství másla, tak můžete nakonec přidat 100 ml smetany.  Jídlo bude vláčnější – je to další varianta tohoto jídla.
Houby se velmi snadno přepepří, dávejte na to pozor obzvláště při kombinaci houby , kmín a pepř.

 

Share This