V jednoduchosti je síla a krása. Snad moje nejoblíbenější těstovinové a houbové jídlo ..
Co budeme potřebovat (4 porce):
- 300g kvalitních těstovin (ideálně domácí)
- 500 -600g čerstvých hřibů
- 1 cibule
- 70g másla
- 1ČL kmínu
- sůl, pepř
Postup:
Těstoviny uvaříme al dente v dobře osolené vodě.
Očištěné hřiby nakrájíme na 2mm silné plátky.
Na rozpálené pánvi rozehřejme máslo a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Zarestujeme 2-3 minutky a přidáme nakrájené hříbky. Osolíme, jemně opepříme a přidáme kmín.
Dobře promícháme a hříbky restujeme za občasného zamíchání cca 10 -15 minut. Houby musí působit čerstvým dojmem, ale zároveň musí být dostatečně tepelně upravené.
Přidáme uvařené těstoviny a opatrně 1-2 minuty promícháváme na pánvi na mírném ohni.
Výsledkem je intenzivní chuť hříbků a másla v doprovodu jemných těstovin.
Rady a triky:
Při vaření těstovin počítejte s tím, že se ještě 1-2 minutky budou hřát společně s hříbkama.
Pokud použijete menší množství másla, tak můžete nakonec přidat 100 ml smetany. Jídlo bude vláčnější – je to další varianta tohoto jídla.
Houby se velmi snadno přepepří, dávejte na to pozor obzvláště při kombinaci houby , kmín a pepř.
Nejnovější komentáře