Co budeme potřebovat: (česká verze 4 porce)

  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce + 1 žloutek

Co budeme potřebovat: (italská verze 4 porce)

  • 300 g mouky semolina (s vysokým obsahem lepku)
  • 2 vejce + 1 žloutek
  • 3 čl olivového oleje
Postup:

Suroviny promícháme v míse
Dáme na vál a důkladně ( 10 minut) propracujeme (pokud máme výkonný hnětač, tak můžeme komplet těsto prohnětat roboticky :)
Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně dvě hodiny odpočívat v chladnu (klidně do druhého dne)

Na co se hodí:
  • tenké nudle do polévky
  • klasické široké nudle – přílohové
  • raviolky
  • různé drobné těstovinové nočky

    Domácí široké nudle připravené na vaření

    Domácí široké nudle připravené na vaření

Rady a triky:

Zpracovávat můžeme  na vále válečkem a následně řezat nožem či ostrým rádlem na pizzu.
Samozřejmě daleko efektivnější je zpracování za pomoci strojku na těstoviny, který vám postupně těsto vyválí a pokud máte požadované nástavce, tak i nakrájí na požadované tvary a velikosti.
Rozhodně tam nedávejte 3 celá vajíčka, raději jen 2 a PL vody.
Nepodceňte dobu, kdy má těsto odpočívat, je to důležité.
Takto připravené těstoviny se vaří v důkladně osolné vodě 1 – 4 minuty podle tvaru a velikosti.
Vodu osolte až v okamžiku, kdy začne vařit, značně tím zkrátíte dobu před varem.

Kuře na paprice a domácí nočky

Šťavnaté kuře na paprice a domácí nočky

Share This