Jak ugrilovat lososa ví asi každý, proto dnes přidáme i lehkou přílohu…
Co budeme potřebovat (4porce):
- Filet z lososa (na 4 pěkné porce je to cca polovina běžného filetu)
- sůl pepř
- 300g mangoldu
- 100g fenyklu
- 100g rukoly
- 50ml olivového oleje
- štávu z půlky citronu
- 50ml vinagrette
Postup:
Z filetu lososa seškrábneme šupiny, filet opláchneme a vysušíme.
Osolíme, opepříme a ugrilujeme . Pečeme nejdříve stranu s kůží cca 3 minuty a poté druhou stranu 1 – 1,5 minuty. Záleží na velikosti porce ryby.
Na rozehřátou pánev dáme trochu olivového oleje. Přidáme mangold (velikost jak nám vyhovuje – já u teplých salátů nechávám zeleninu ve větších kusech) a opékáme cca 2 -3 minuty.
Přidáme nakrájený fenikl a opékáme další minutu. Nakonec přídáme rukolu, vše lehce osolíme , promícháme a je hotovo.
Salát můžeme ochutit vinaigrettou, případně je výborný i jen s olivovým olejem (v tom případě bych salát více osolil a přidal cca 1/2 stroužku prolivosaného česneku).
Rady a triky:
Lososa před solením nemažeme olivovým olejem, je sám o sobě hodně tučný !!!
Nesnažte se nikdy propéct lososa zbytečně moc. Pokud máte kvalitní materiál, tak je ideální, když je losos uvnitř jen lehce vlažný.
Nejnovější komentáře