Lehoučký nudlový nákyp s broskvemi

Co budeme potřebovat:
  • 500g těstovin (ideálně domácí nudle z jedné dávky)
  • 250g měkkého tvarohu
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 4-5 vajec
  • 5PL cukru
  • kompotované broskve (švestky apod.)  v sezóně samozřejmě čerstvé oboce
  • 2PL medu
  • kousek másla na vymazání zapékací nádoby
  • sůl
Postup:

Těstoviny uvařte (raději maličko tvrdší než na kašu).
Smetanu vyšlehejte a v další nádobě vyšlehejte dohromady tvaroh cukr a  žloutky za vajíček.  Následně jemně vmíchejte šlehačku.
Z bílku a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
Do poloviny uvařených těstovin zamícháme 2/3 tvarohu se šlehačkou a opatrně vmícháme 1/3 sněhu z bílků.

Krásně propečený nákyp

Tuto směs dáme do máslem vymazané zapékací nádoby (dostatečně velké).
Na povrch naskládáme nakrájené ovoce a zakapeme medem.
Do zbylých těstovin dáme 1/3 tvarohu se šlehačkou a opatrně vmícháme i zbývající 2/3 sněhu.
Navrstvíme na ovoce zakapané medem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 celsiusů.  Poté teplotu snížíme na 180 celsiusů a pečeme dalších 20 -25 minut.

 

Rady a triky:

Pokud nemáte tvaroh, tak vynechejte i šlehačku a ovoce, místo toho do prostřední vrstvy dejte 250g směsi sekaných ořechů a tak 150g rozinek – rázem z tohoto nákypu máte něco jako  židovský nudlový kugl..
Trochu sněhu z bílků si můžete nechat na čistou sněhovou čepici.
Pokud do tvarohu přidávat 1-2PL rumu tak tím nic nepokazíte :)

Share This