Jelení hřbet se šafránovou hruškou a hříbkovým ragů

Jelení hřbet se šafránovou hruškou a hříbkovým ragů

Co budeme potřebovat: 600g hřbetu z jelena 8 kuliček pepře 3 kuličky jalovce 3/4PL hrubé mořské soli olivový olej 400g hříbků 1  pórek (světlá část) 1/2ČL kmínu 3 vejce 200ml smetany 50g másla sůl, pepř 600g brambor vařených ve slupce 1 cibule hrst čerstvých bylinek...

Šoulet – jednoduchý

Šoulet – jednoduchý

Je mi jasné, že příznivci klasické židovské kuchyně budou namítat, že to se šouletem nemá mnoho společeného. Ale já tuto přílohu prostě zjednodušeně zovu šoulet. Co budeme potřebovat:   300g hrachu 200g krup 2 cibule 4-5 stroužků česneku hrstičku čerstvé či 1PL sušené...

Pyré z mladého hrášku

Pyré z mladého hrášku

Co budeme potřebovat: 500g mladého zeleného hrášku 300ml vody 50g másla sůl, pepř, muškátový květ Postup: Hrášek dáme do vody se špetkou muškátového květu. Vaříme podle kvality (stáří)  hrášku 2 -4 minuty. Déle to nemá žádný efekt, pouze přijdete o krásnou zelenou...

Risotto Parmigiano (základní parmazánové rissoto)

Risotto Parmigiano (základní parmazánové rissoto)

  Od tohoto receptu se odvíjí většina mutací rissota  Co budeme potřebovat: 200g rýže  Arborio či Carnarolli 2 šalotky 200ml suchého bílého vína 1litr kuřecího vývaru 100g parmazánu 80g másla  Postup: Na pánev či do hrnce se silným dnem dáme rozpustit polovinu...

Risotto Milanese (šafránové)

Risotto Milanese (šafránové)

Co budeme potřebovat:      200g rýže vhodné na rissoto (kulatozrnná, u nás nejdostupnější Arborio) 2 šalotky 200ml suchého bílého vína 1litr kuřecího vývaru 100g parmazánu 80g másla šafrán  Postup: Na pánev či do hrnce se silným dnem dáme rozpustit polovinu másla....

Bramborové nočky

Bramborové nočky

Co budeme potřebovat: 700g brambor uvařených ve slupce 200g hrubé mouky nebo krupice 2 vejce Postup: Uvařené brambory oloupeme a a nameleme na ručním mlýnku (ideálně dvakrát) pokud nemáme mlýnek, tak protlačíme ručním lisem na brambory nebo nastrouháme na jemno....

Knedla housková hrnečková

Knedla housková hrnečková

Co budeme potřebovat:       2 vejce 200g polohrubé mouky 250ml mléka 2 rohlíky sůl sádlo či máslo na vymazání hrnečků Postup: Do mísy dáme prosátou mouku a sůl. Mléko vyšleháme se žloutky a pomalu přiléváme do mísy. Vypracujeme řídké těsto, do kterého vmícháme rohlíky...

Cuketové Julienne

Cuketové Julienne

Co budeme potřebovat:   1 cuketa 150g dobré anglické slaniny 1 stroužek česneku špetka soli šťáva z 1/4 citronu olivový olej Postup: Cuketu pořádně omyjeme a nakrájíme na julienne nudličky (široké cca 3x3mm a dlouhé do 5cm). Na podobné nudličky (vlastně spíše...

Květákové pyré

Květákové pyré

Co budeme potřebovat (4porce):              1 větší květák 100g čerstvého tvarohové sýru (gervais, lučina) sůl, pepř, muškátový květ Postup: Květák očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme vařit do vody se solí, trochou pepře a muškátového květu. Když je květák ...