Co budeme potřebovat:
- 500g mladého zeleného hrášku
- 300ml vody
- 50g másla
- sůl, pepř, muškátový květ
Postup:
Hrášek dáme do vody se špetkou muškátového květu.
Vaříme podle kvality (stáří) hrášku 2 -4 minuty. Déle to nemá žádný efekt, pouze přijdete o krásnou zelenou barvu.
Zcedíme (maličko vývaru si necháme, kdybychom chtěli pyré naředit.
Přidáme sůl, pepř a máslo a rozmixujete na hladké pyré.
K čemu se hodí:
- rybí roládka
- mušle Svatého Jakuba
- skvěle se hodí do rissota
Rady a triky:
Pokud se vám pyré nezdá dostatečné hladké tak ho můžete přepasírovat a vyšlehat metličkama.
Výborně můžete vyladit chuť přidáním několika lístků máty již při vaření a následně jí i pyré ozdobit.
Trackbacky/pingbacky