Co budeme potřebovat: 
  • 1 pstruha
  • 2 velké listy římského salátu
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 50 g anglické slaniny , nebo pršutu
  • sůl, pepř
  • kuchyňský provázek
  • něco na opékání – ideálně přepuštěné máslo
Postup: 

Pstruha vyfiletujeme, skelet uskladníme na použití na jindy, případně uděláme radost domácímu mazlíčkovi.
Filátka osolíme a jemně opepříme.
Kořenovou zeleninu očistíme a uděláme si z ní hranolky jako na špikování. Hranolky povaříme 3 minuty ve vodě.
Na stejné dílky si upravíme i anglickou slaninu.
Z listů salátů vyřízneme tuhou část stvolu a spaříme je v horké vodě (stačí minuta).
Na velké prkénko či vál si natáhneme potravinářskou folii.
Na folii rozložíme listy tak aby se trochu překrývaly.
Na listy umístíme vedle sebe ochucená filátka.
Na filátko blíže k nám dáme hranolky kořenové zeleniny a anglické slaniny (pokud používáme

pršut, tak ho dáme rovnou na filátka pod zeleninu – naštorc, aby filátka jakoby spojoval).
Za pomoci folie opatrně vytvoříme roládu.  Nebojte salát je díky spaření pružný a pěkně to podrží.
Nachystáme si provázky dlouhé tak, abychom mohli pohodlně zavazovat roládu napříč.  Provázky vážeme cca 2cm od sebe.
Převázanou roládu rozřežeme velmi ostrým nožem vždy mezi provázky.
Jednotlivé roládky, zpevněné provázkem, opékáme na pánvi z každé strany cca 2 minuty.

K čemu se hodí:

Rady a triky:

Místo pstruha můžete použít klidně mořského vlka apod., ale pstruh je asi nejdostupnější, dobře se filetuje a je to z něj dobré.
Při vázání roládky provázky moc neutahujte, ať se vám to při pečení nedeformuje.

Share This